Orban, despre incidentul cu oi din Portul Midia: Intervenţia a fost îngreunată de vreme şi condiţii

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, despre intervenţia în cazul incidentului cu oi, din Portul Midia, că miniştrii au dat dispoziţii, încă de duminică, iar Agenţia de Salvare a Vieţilor pe Mare a acţionat, însă vremea şi condiţiile de desfăşurare au îngreunat situaţia.

373 afișări
Imaginea articolului Orban, despre incidentul cu oi din Portul Midia: Intervenţia a fost îngreunată de vreme şi condiţii

Orban, despre incidentul cu oi din Portul Midia: Intervenţia a fost îngreunată de vreme şi condiţii

În ceea ce ne priveşte, încă de duminică, miniştrii noştri au dat dispoziţiile care se dau în astfel de cazuri. În ceea ce priveşte intervenţia la nivelul Ministerului Transporturilor, Agenţia de Salvare a Vieţilor pe Mare a intervenit duminică în condiţiile de aproape furtună şi a salvat tot echipajul, toţi membrii echipajului au fost salvaţi. Sigur că s-a început intervenţia şi pentru a încerca să salveze din oile care au fost pe vas. Intervenţie care a fost îngreunată atât de vreme, cât şi de condiţiile în care s-a desfăşurat”, a spus premierul, marţi, despre incidentul cu oi din Portul Midia.

Premierul a mai adăugat că au fost trimise efective şi din partea Agenţiei Naţionale de Salvare a Vieţilor pe Mare, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrunit, însă „nu întotdeauna dispoziţiile date de miniştri au şi fost puse în practică”.

Sunt condiţii extrem de dificile, efectivele care au fost implicate în aceste acţiuni au fost, din câte ştiu eu, de aproximativ 10 din partea Agenţiei Naţionale, Agenţiei de Salvare a Vieţilor pe Mare, de asemenea au fost peste 20 de pompieri. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrunit, în conformitate cu prevederile legale. Acum, nu întotdeauna dispoziţiile date de miniştri au şi fost puse în practică, vă dau numai un exemplu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa este fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare”, a motivat Orban.

Orban a precizat că deşi căpitanul vasului a fost avertizat de riscul de înclinare, acesta a refuzat să oprească.

De asemenea în ceea ce priveşte acţiunea Ministerului Transporturilor, vreau să spun foarte limpede că nu s-a datorat înclinarea vasului celor care au pilotat, care au remorcat, ştiţi că este tras de două remorchere. În ciuda faptul că a fost avertizat căpitanul vasului că există riscul de înclinare, căpitanul a refuzat să oprească vasul. De asemenea au fost luate imediat manevrele pentru a elibera şenalul navigabil, pentru că altfel există riscul să blocăm portul. Şi s-a reuşit mutarea vasului în afară şenalului navigabil. Nu există nicio poluare cu combustibil sau de altă natură, cel puţin până în momentul de faţă”, a explicat premierul.

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a spus că dintre acestea au fost salvate doar 47, iar în prezent ancheta este în desfăşurare.

SU Dobrogea anunţă să echipele au mai reuşit să salveze 17 oi din cele peste 14.000 aflate pe nava răsturnată în Portul Midia. Intervenţiile au fost suspendate din cauza vântului puternic.

Potrivit ISU Dobrogea, au mai fost evacuate în viaţă 17 oi, însă intervenţia a fost sistată luni seara, din cauza vântului puternic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
oi,
vas

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici