Orban: Noi nu cerem nimic de la PDL, ar fi ca şi cum am discuta cu un simplu angajat

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat referitor la discuţiile cu partidele politice din perioada următoare că liberalii nu cer nimic de la PDL, menţionând că liderii PNL ar discuta degeaba cu Partidul Democrat-Liberal, fiind ca şi cum ar discuta la o instiuţie "cu un simplu angajat".

19 afișări
Imaginea articolului Orban: Noi nu cerem nimic de la PDL, ar fi ca şi cum am discuta cu un simplu angajat

Orban: Noi nu cerem nimic de la PDL, ar fi ca şi cum am discuta cu un simplu angajat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat care ar fi, în discuţiile cu PDL, cerinţele şi garanţiile pe care le solicită liberalii, Orban a replicat că PNL nu cere nimic de la democrat-liberali.

"PNL a fost întotdeauna un partid al dialogului. Noi nu cerem nimic de la PDL. Oricum, dacă discutăm cu Partidul Democrat discutăm degeaba, e ca şi cum ai discuta la o instituţie cu un simplu angajat", a explicat liberalul, menţionând că majoritatea cu PSD încă există în Parlament.

Despre formarea unui guvern de uniune naţională, Orban a spus că o astfel de formulă se creează doar în situaţii de criză gravă.

"Dumneavoastră vă imaginaţi că Traian Băsescu, dacă va fi declarat preşedinte, va avea poftă să împartă puterea? N-aţi văzut ce a spus despre alegătorii care nu l-au votat? Un fleac, i-am ciuruit", a apreciat liberalul.

În privinţa compromisului pe care nu îl vor face liberalii cu Traian Băsescu şi PDL, exprimat în declaraţia politică, liderul PNL a menţionat că trebuie ţinut cont de cei două milioane de români care au votat cu liberalii, explicând că aceşti oameni "în mod evident nu şi-au mai dorit o dictatură a bunului plac, nu şi-au dorit ca România să fie condusă în mod despotic, autoritarist, nu şi-au dorit ca România să aibă în fruntea sa un preşedinte care nu reprezintă cu adevărat românii".

"În toate discuţiile pe care le vom purta, vom prezenta care sunt poziţiile noastre, viziunea noastră asupra a ceea ce trebuie făcut în România de acum înainte, vom prezenta măsurile pe care le avem, acestea putând fi susţinute şi din opoziţie şi din Guvern. Nu Consiliul Naţional este organismul abilitat să ia decizii referitoare la alianţe, participări la guvernare", a spus Orban.

Întrebat dacă, până la Delegaţia Permanentă de luni, Antonescu va mai purta discuţii cu alte formaţiuni, Orban a menţiont că "atunci când va exista o decizie a CCR, PNL va discuta cu celelalte formaţiuni politice".

"Preşedintele partidului este mandatat să formeze echipa de negociere, după cum consideră. Au existat propuneri ca în echipa de negociere să intre reprezentanţi din partea autorităţilor locale liberale. Preşedintele partidului va decide echipa va merge la diferitele discuţii", a spus Orban.

Liberalii au adoptat, miercuri, în Consiliul Naţional Executiv, o declaraţie politică potrivit căreia PNL nu este dispus la niciun compromis cu forţele politice care încearcă instituirea unui regim autoritar, excluzând posibilitatea de a fi într-un "guvern marionetă a lui Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici