Orban spune că nu a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „Am lăsat demisia mea la dispoziţia conducerii PNL”

  • Nimeni nu are atribuţii de preşedinte al Camerei Deputaţilor, spune Ludovic Orban.
  • El reaminteşte că a dat posibilitatea PNL să pregătească, prin negocieri, momentul vacantării, astfel încât să existe posibilitatea ca un reprezentant al coaliţiei de centru-dreapta să fie ales în această funcţie.
1087 afișări
Imaginea articolului Orban spune că nu a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „Am lăsat demisia mea la dispoziţia conducerii PNL”

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Nimeni (nu are atribuţii de preşedinte al Camerei Deputaţilor - n.r.). Eu mi-am dat demisia începând de astăzi (miercuri - n.r.). E adevărat că este necesară adoptarea hotărârii de către plen a vacantării poziţiei”, a spus Ludovic Orban, întrebat cine are atribuţii de preşedinte, după demisia sa.

El reaminteşte de ce nu a demisionat imediat după congresul PNL.

„Eu nu mi-am dat demisia luni, după Congres, dintr-un singur motiv - să nu cumva să ajungă în fruntea Camerei Deputaţilor un reprezentant PSD. Am lăsat demisia mea la dispoziţia conducerii PNL şi le-am lăsat 15 zile să pregătească, prin negocieri, momentul vacantării, astfel încât să existe posibilitatea ca un reprezentant al coaliţiei de centru-dreapta să fie ales preşedinte al Camerei Deputaţilor. Altfel, cu un preşedinte din partea PSD, va fi foarte-foarte greu să fie adoptate legi liberale, cu amprentă reformistă”, conchide Orban.

Ludovic Orban a anunţat miercuri că şi-a scris demisia şi a înaintat-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Spune că a anunţat demisia pentru că nu poate gira această funcţie, considerând că nu nu mai are legitimitate. El vorbeşte despre „gruparea demolatoare” condusă de Cîţu şi Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici