Păduraru:Băsescu a avut discurs dur; miniştrii trebuie să ia măsuri pentru a reduce cheltuielile

Deputatul Nicuşor Păduraru a declarat, duminică seară, că miniştrii vor trebui să ia măsuri rapide pentru a reduce costurile bugetare, astfel încât spre sfârşitul anului să se poată discuta un calendar al ridicării măsurilor de reducere a salariilor şi pensiilor.

22 afișări
Imaginea articolului Păduraru:Băsescu a avut discurs dur; miniştrii trebuie să ia măsuri pentru a reduce cheltuielile

Păduraru:Băsescu a avut discurs dur; miniştrii trebuie să ia măsuri pentru a reduce cheltuielile (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a precizat că la întâlnirea Băsescu-PDL de la Snagov, şeful statului a avut un discurs dur, cerându-le miniştrilor să ia măsuri ferme, în cel mai scurt timp, pentru reducerea drastică a costurilor bugetare.

"S-a dat un termen, 1 septembrie, până când Guvernul să ia decizii, pe fiecare minister în parte, pentru reducerea drastică a costurilor. Statul va trebui să perieze aceste costuri, astfel încât spre finalul anului să putem discuta despre calendarul ridicării măsurilor de austeritate actuale", a spus Păduraru.

El a precizat că din discuţiile de la Snagov a reieşit că vor trebui desfiinţate unele agenţii şi că vor fi necesare disponibilizări.

"Primele măsuri vor trebui să apară în două săptămâni. Acolo unde nu se vor face, se va trece la măsuri. Dacă se trenează, în septembrie se va discuta, pe ministere, de la caz la caz", a spus Păduraru.

El a adăugat că la Snagov nu s-a pus problema unei remanieri imediate a Guvernului şi că nu a fost abordată nici chestiunea excluderii din partid a parlamentarilor PDL care au votat moţiunea de cenzură.

"Apreciez că Traian Băsescu a avut un discurs dur. A vorbit aşa cum probabil ar fi vorbit orice parlamentar al partidului, care a votat împotriva moţiunii, dar care aşteaptă ca şi Guvernul să-şi facă treaba. De acum, greul va trece pe umerii miniştrilor", a apreciat deputatul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici