Pambuccian: Legea-cadru a salarizării intră în vigoare în 2011, dar anual se dau legi de aplicare

Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că legea-cadru a salarizării unitare va intra în vigoare în anul 2011, însă anual vor fi date legi de aplicare a acesteia.

134 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: Legea-cadru a salarizării intră în vigoare în 2011, dar anual se dau legi de aplicare

Pambuccian: Legea-cadru a salarizării intră în vigoare în 2011, dar anual se dau legi de aplicare (Imagine: Bodan Maran/Mediafax Foto)

"Legea salarizării intră în vigoare în 2011, dar aplicarea grilei de salarizare va mai dura, vor fi date anual legi de aplicare", a precizat Pambuccian, arătând că nu se ştie cât va mai dura, depinde de situaţia economică.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că a cules propuneri de la parlamentarii coaliţiei pentru Legea salarizării, pe care le va avea în vedere în dezbaterea acestei legi în Guvern şi că vor urma consultări şi cu partenerii sociali, FMI şi Comisia Europeană.

"Am prezentat variantele la care lucrăm la Legea salarizării unitare. Am cules informaţii, recomandări, propuneri pe care parlamentarii coaliţiei le-au făcut, le vom avea în vedere în dezbaterile în Guvern, urmând ca, după finalizare, imediat, să discutăm cu partenerii externi, astfel încât să intrăm în graficul anunţat şi Legea salarizării să fie pe masa Parlamentului", a afirmat Boc, după întâlnirea cu parlamentarii coaliţiei.

Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul Emil Boc le-a prezentat, miercuri, parlamentarilor coaliţiei, variante privind Legea salarizării unitare, arătând că salariul minim pe economie ar urma să fie de 670 de lei.

Potrivit surselor citate, în varianta prezentată de Boc se arată că în 2011 vor fi creşteri salariale de până la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor.

De asemenea, premierul a susţinut că pentru persoanele cu venituri mai mici de 1.000 de lei trebuie să se găsească o formă de compensare.

Surse guvernamentale au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul analizează în prezent varianta unei majorări pe medie a salariilor în sectorul bugetar de 15%, aplicabilă de la 1 ianuarie 2011, şi acordarea unui sprijin financiar suplimentar persoanelor cu venituri sub 1.000 lei. În privinţa salariului minim, variantele aflate încă în analiza Guvernului se referă la o valoare cuprinsă între 650 lei şi 690 lei, faţă de nivelul actual de 600 lei. Executivul intenţionează să îşi angajeze răspunderea pentru proiectul legii salarizării.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană ca salariul minim să nu fie majorat cu mai mult de rata inflaţiei din ultimii doi ani, respectiv până la 670 de lei, anunţa, în 9 noiembrie, Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici