Pandele: Susţin grupul lui Oprea şi reforma promovată de Băsescu

Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a declarat că susţine grupul independenţilor condus de Gabriel Oprea dar şi ideea reformării statului, promovată de preşedintele Traian Băsescu, adăugând că "PSD nu mai reprezintă adevărata stângă românească".

58 afișări
Imaginea articolului Pandele: Susţin grupul lui Oprea şi reforma promovată de Băsescu

Pandele: Susţin grupul lui Oprea şi reforma promovată de Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El spune că este nevoie de o nouă formaţiune politică, una care să-şi arate cu adevărat interesul faţă de cetăţean, de alegătorul de zi de zi.

"În acest context, susţin Grupul Independenţilor, condus de Gabriel Oprea şi mi-aş dori ca iniţiativa Grupului să se materializeze în crearea unei noi formaţiuni politice, care să reprezinte noua stângă a politicii româneşti. Mai mult decât atât, susţin ideea reformării statului, idee promovată de preşedintele României, Traian Băsescu", se arată într-o declaraţie transmisă MEDIAFAX.

Pandele afirmă că "PSD nu mai reprezintă adevărata stângă românească".

"Apreciez că România are nevoie mai mult ca oricând de un nou proiect politic care să reprezinte românii, care nu se organzează în clanuri, găşti sau haite", apreciază Pandele, primarul din Voluntari.

Florentin Pandele a fost suspendat pentru un an din PSD, în 8 februarie, reproşându-i-se atitudinea faţă de membrii organizaţiei şi faţă de conducerea acesteia, precum şi menţinerea unei atmosfere tensionate în filială.

El a fost implicat într-o lungă dispută cu preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, căruia i-a reproşat faptul că a transformat conducerea PSD într-o clică ce acţionează doar în interes propriu.

La rândul său, Vanghelie l-a acuzat pe Pandele că acţionează la comanda lui Gabriel Oprea şi a Elenei Udrea, menţionând că a găsit, anul trecut, în sediul PSD din Voluntari, geci inscripţionate cu însemne electorale ale PDL.

Pandele şi-a depus candidatura, la recentul Congres al PSD, pentru o funcţie de vicepreşedinte. Candidatura a fost însă respinsă de Comisia de validare invocându-se faptul că Pandele este suspendat din PSD. El a încercat să explice, de la tribună, că a fost suspendat împotriva prevederilor Statutului partidului, dar a fost huiduit, de o parte dintre participanţi. Ulterior, el a criticat, într-o declaraţie de presă făcută pe hol, la ieşirea din sala Congresului, atitudinea conducerii partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici