Parlamentarii AUR s-au retras din Grupul parlamentar de prietenie cu Austria

Deputatul Dumitrina Mitrea şi senatorul Sorin Lavric, parlamentari ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), au anunţat, luni, că se retrag din Grupul parlamentar de prietenie cu Austria, în semn de protest faţă de votul negativ dat aderării României la Spaţiul Schengen.

528 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii AUR s-au retras din Grupul parlamentar de prietenie cu Austria

Deputatul Dumitrina Mitrea şi senatorul Sorin Lavric au făcut anunţul privind retragerea din Grupul parlamentar de prietenie cu Austria, luni, de la tribuna Parlamentului.

Parlamentarii AUR şi-au motivat retragerea spunând că este în semn de protest faţă de votul negativ pe care statul austriac l-a dat cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen.

„Mă voi retrage din grupul de prietenie cu Republica Austria. De fapt, acest grup nici măcar nu a funcţionat. Trebuia ca în perioada în care au fost dezbateri pentru Schengen acest grup să funcţioneze foarte bine. Ţinând cont că Austria nu a fost atât de `prietenă` cu noi şi ne-a dat un vot negativ, mă voi retrage din acest grup de prietenie”, a anunţat deputatul AUR, Dumitrina Mitrea.

La rândul său, senatorul AUR Sorin Lavric a anunţat de la tribuna plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului că a făcut parte din acest grup de prietenie Austria-România, dar „începând de astăzi (luni - n.r.) nu voi mai face parte din acest grup din motivul pe care îl ştiţi foarte bine, dreptul de veto prin care Austria ne-a împiedicat să intrăm în Schengen”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici