Parlamentarii PDL i-au cerut lui Băsescu o întâlnire care cel mai probabil va avea loc marţi

Parlamentarii PDL i-au solicitat preşedintelui Traian Băsescu o întâlnire pentru a fi găsită o soluţie în privinţa persoanei care va prelua postul de premier în cazul demisiei lui Emil Boc, iar cel mai probabil această întâlnire va avea loc marţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

14 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PDL i-au cerut lui Băsescu o întâlnire care cel mai probabil va avea loc marţi

Parlamentarii PDL i-au cerut lui Băsescu o întâlnire care cel mai probabil va avea loc marţi

Potrivit surselor citate, la această întâlnire ar urma să fie găsită o soluţie în privinţa persoanei care va fi numită premier, după ce luni seară, la întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu lideri ai PDL, care a avut loc la Vila Lac 1, propunerea şefului statului pentru un premier tehnocrat ar fi fost susţinută doar de câţiva membri democrat-liberali.

Astfel, majoritatea liderilor PDL s-ar fi declarat împotriva unui premier tehnocrat, o parte dintre lideri propunându-l pe Vasile Blaga.

Conform surselor citate, Băsescu ar fi replicat: "Nu o să schimb un premier preşedinte de partid cu un secretar general al partidului".

Aceleaşi surse mai afirmă că Traian Băsescu le-ar fi spus liderilor PDL că un premier politic mai bun ca Emil Boc nu poate fi, acesta fiind motivul pentru care preferă un tehnocrat.

Preşedintele Traian Băsescu şi lideri ai PDL au discutat, luni seară, la Vila Lac 1, întâlnirea durând aproximativ şase ore, iar la aceasta au participat, alături de şeful statului, lideri PDL de la nivel local şi central.

Anterior, preşedintele Băsescu s-a întâlnit cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la sediul Băncii Centrale.

Lideri ai PDL au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între şeful statului şi reprezentanţi ai formaţiunii şi că din discuţiile cu Traian Băsescu ar rezulta că "se caută un premier independent în locul lui Emil Boc".

Luni seară în presă au fost vehiculate mai multe nume de posibili premieri independenţi, printre care Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Lucian Croitoru şi Călin Georgescu.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici