Traian Băsescu i-a propus lui Mugur Isărescu să preia şefia Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu i-a propus lui Mugur Isărescu să preia şefia Guvernului, notează ziarul "Gândul", menţionând că şeful statului a venit cu soluţia premierului independent după ce a constatat, la discuţia cu liderii de organizaţii PDL, că Emil Boc nu mai are susţinerea necesară.

36 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu i-a propus lui Mugur Isărescu să preia şefia Guvernului

Traian Băsescu i-a propus lui Mugur Isărescu să preia şefia Guvernului (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

"Băsescu s-a dus special la BNR pentru discuţia cu guvernatorul. Preşedintele a venit cu soluţia premierului independent după ce a constatat la discuţia cu liderii de organizaţii PDL că Boc nu mai are susţinerea necesară pentru a rămâne şi la partid, şi la Guvern. Traian Băsescu se grăbeşte să impună un nou premier pentru că Alianţa PSD-PNL nu s-a înregistrat încă la Tribunal şi, formal, nu va putea spune la consultările viitoare de la Cotroceni că are grupul parlamentar cel mai numeros", notează "Gândul".

Publicaţia menţionează că au avut loc două întâlniri - duminică seară şi luni după amiază - ale preşedintelui Traian Băsescu cu şefii de filiale ai PDL, "împreună cu care a întors pe toate feţele situaţia din partid, înaintea alegerilor pentru conducerea centrală".

"Întrevederea de duminică seară a fost mai degrabă informală şi s-a întins până la 4 dimineaţa. Conform unor surse participante la discuţiile de duminică şi luni, Băsescu a vrut să afle cum văd liderii de filiale situaţia din partid şi, mai ales, evoluţia PDL. Preşedintele ar fi spus că el nu are nicio preferinţă pentru vreun candidat la şefia partidului, dar că ar vrea să îi vadă în conducere pe «reformiştii» Sever Voinescu, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Radu Ungureanu şi Teodor Baconschi", scrie "Gândul".

"Preşedintele a vrut să afle ce vrem şi ne-a expus toate variantele. Ne-a întrebat dacă îl mai vrem pe Emil Boc la partid şi la guvern, dacă mai susţinem actualul guvern, dacă mai vrem să fim la guvernare şi dacă am fi de acord cu varianta Boc la partid şi premier independent", a relatat unul dintre liderii de filială prezenţi la discuţii, citat de "Gândul".

Lideri ai PDL au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între şeful statului şi reprezentanţi ai formaţiunii şi că din discuţiile cu Traian Băsescu ar rezulta că "se caută un premier independent în locul lui Emil Boc".

Surse din PDL au precizat, pentru MEDIAFAX, că au avut loc mai multe runde de întâlniri între Traian Băsescu şi unii lideri ai organizaţiilor locale, la care s-ar fi discutat strategia pentru alegerile din partid.

Potrivit surselor citate, Băsescu a avut, duminică, o primă întâlnire cu lideri ai PDL la Vila Lac 1, unde ar fi discutat pe această temă. Discuţiile au continuat luni după-amiază, iar în cursul serii ar putea avea loc o nouă întâlnire.

Sursele menţionate au arătat că participanţii au primit interdicţie de a dezvălui subiectele discutate.

"Se caută un premier. Independent", a spus un lider PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici