Miluţ, reconfirmat la şefia PNŢCD, va vota cu Băsescu la prezidenţiale

Marian Petre Miluţ a fost reconfirmat, sâmbătă, la Congresul PNŢCD, în funcţia de preşedinte al formaţiunii, el declarând că pe 22 noiembrie va vota cu Traian Băsescu şi exprimându-şi dezamăgirea că nu s-a putut realiza o alianţă cu PNL.

42 afișări
Imaginea articolului Miluţ, reconfirmat la şefia PNŢCD, va vota cu Băsescu la prezidenţiale

Miluţ, reconfirmat la şefia PNŢCD, spune că va vota cu Băsescu la prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

Miluţ a fost reconfirmat cu 447 de voturi "pentru" şi 6 "împotrivă".

De asemenea, ţărăniştii au adoptat o rezoluţie în care arată că doresc negocieri pentru consituirea unei alianţe politice cu PDL, care să fie înregistrată la Tribunal pâna 12 octombrie, în condiţii de parteneriat şi de susţinere de candidaţi comuni la următoarele alegeri.

"Realizarea de negocieri cu PDL pentru ca, în consens cu linia Politică şi strategia PPE, să constituim o alianţă politică şi electorală cu PDL, care să fie înregistrată la Tribunal până la data de 12.10.2009, în condiţii de parteneriat. Această alianţa se va constitui în vederea alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare care vor urma la nivel naţional, unde vom sprijini candidaţi comuni", se arată în rezoluţia adotată în cadrul Congresului extraordinar al PNŢCD.

În document se mai arată că, în condiţiile stabilite formal şi în acord cu linia politică a PPE, alianţa PDL-PNŢCD va sprijini un candidat comun la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2009 şi că PNŢCD va coopera pe mai departe cu PNL, în vederea unificării partidelor de centru dreapta în România şi în Europa în jurul unor principii şi valori comune, existând astfel premisele guvernării în comun a României.

"Voi vota cu Băsescu. Este clar, dacă se va întâmpla această alianţă juridică. Am discutat acest lucru şi cu partenerii liberali. Au avut această şansă şi dânşii, să facem Polul de Centru-Dreapta", a declarat Marian Miluţ.

El a mai adăugat, referindu-se la liberali, că "în politică trebuie să şi cedezi ceva, chiar şi celor mici".

La Congres au participat liderul PNL Crin Antonescu, premierul Emil Boc şi miniştrii Adriean Videanu şi Vasile Blaga.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la Congresul ţărăniştilor, că partidul pe care îl conduce este partener al PNŢCD în obiectivul acestei formaţiuni legat de reintrarea în Parlamentul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici