PDL a depus la Cameră cererea de înfiinţare a Comisiei de revizuire a Constituţiei

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a anunţat, luni, că a depus la secretarul general al Camerei Deputaţilor solicitarea de înfiinţare a comisiei de reviziure a Constituţiei având în vedere rezultatele referendumului din 22 noiembrie.

20 afișări
Imaginea articolului PDL a depus la Cameră cererea de înfiinţare a Comisiei de revizuire a Constituţiei

Liderul grupului PDL, Mircea Toader (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Toader a precizat că PDL propune înfiinţarea comisiei formată din 21 de senatori şi deputaţi, un reprezentant al Guvernului, unul al Preşedinţiei şi al avocatului poporului.

"Avem şi proiectul de hotărâre în acest sens. Conform procedurii, trebuie depus la secretariatul general. Aşteptăm ca o viitoare reuniune a Birourilor permanente să decidă. Dorim ca acest vot al electoratului să se confirme într-o modificare a Constituţiei", a spus Toader.

El a adăugat că pe lângă solicitările electoratului se vor discuta la reviziurea Constituţiei şi celelalte probleme, pe baza unui acord politic între grupurile parlamentare.

Cele două întrebări la care au răspuns alegătorii în 22 noiembrie sunt: "Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?" şi "Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?". Biroul Electoral Central a dat publicităţii, joi, rezultatele finale ale referendumului, conform cărora 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici