PDL: Antonescu să demisioneze urgent din Parlament şi să dispară din viaţa publică

PDL susţine că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nesocoteşte voinţa exprimată la referendumul din 2009 şi trebuie să demisioneze urgent din Parlament şi să dispară din viaţa publică, după declaraţiile acestuia potrivit cărora PNL nu va participa la modificarea Constituţiei.

2832 afișări
Imaginea articolului PDL: Antonescu să demisioneze urgent din Parlament şi să dispară din viaţa publică

PDL: Antonescu să demisioneze urgent din Parlament şi să dispară din viaţa publică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Crin Antonescu a adus cea mai mare jignire românilor prin faptul că nu recunoaşte votul dat de cetăţeni în cadrul referendumului din anul 2009 referitor la modificarea Constituţiei, potrivit propriei declaraţii făcute astăzi, 2 iunie a.c.. Preşedinte al PNL, copreşedinte al Uniunii Socialiste, parlamentar de 20 de ani, Crin Antonescu a jurat pe Constituţie că va respecta drepturile fundamentale ale românilor. Minciună! Astăzi, Antonescu şi-a arătat adevărata faţă: desconsiderare fundamentală faţă de oameni", se arată într-un comunicat PDl remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

PDl afirmă că Antonescu "vrea să strivească, prin dispreţul său socialist, pe cei 9.320.240 de alegători care s-au prezentat la urne la referendumul privind modificarea Constituţiei din noiembrie 2009 şi, totodată, pe cei 6.740.213 de alegători care au răspuns «Da» propunerii privind trecerea la un Parlament unicameral.

"Respectiv, Antonescu vrea să arunce la coş 72,3% dintre alegătorii români.Totodată, acest personaj politic i-a umilit şi pe cei 7.765.573 de oameni care s-au pronunţat pentru reducerea numărului de parlamentari. Este vorba despre 83,3% dintre românii care s-au pronunţat pentru revizuirea legii fundamentale. Îi reamintim socialistului Antonescu că referendumul din noiembrie 2009, pe care îl desconsideră total, a fost validat de Curtea Constituţională. Crin Antonescu confundă cetăţenii români cu slugile din PNL care înţeleg să se aşeze în genunchi în faţa dictatorului de carton şi care scandează «Să trăiţi!» de câte ori şeful lor binevoieşte să revină în spaţiul public după lungile şi desele concedii. Partidul Democrat Liberal cere demisia de urgenţă a lui Crin Antonescu din Parlamentul României şi ieşirea lui din viaţa publică", se arată în comunicat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa nu va participa la procesul de modificare a Constituţiei în actuala formulă parlamentară, el apreciind că modificarea legii fundamentale trebuie operată de viitorul Legislativ, într-un climat de dialog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici