PDL ia în calcul demisiile premierului şi miniştrilor dacă CC respinge sesizarea privind moţiunea

PDL ia în calcul posibilitatea ca premierul şi miniştrii să demisioneze în cazul în care Curtea Constituţională va respinge sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură care urmează să fie votată marţi de Parlament, au declarat pentru MEDIAFAX surse democrat-liberale.

27 afișări
Imaginea articolului PDL ia în calcul demisiile premierului şi miniştrilor dacă CC respinge sesizarea privind moţiunea

PDL ia în calcul demisiile premierului şi miniştrilor dacă CC respinge sesizarea privind moţiunea (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Cabinetul Boc este pregătit să îşi dea demisia în cazul în care Curtea Constituţională va considera că demersul Opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură este constituţional.

Democrat-liberalii apreciază că aceasta ar fi cea de-a doua moţiune de cenzură din actuala sesiune depusă de aceeaşi semnatari, după cea privind asumarea răspunderii pe legile reformei, ceea ce, în opinia lor, este neconstituţional.

"Este de preferat ca Guvernul să îşi dea demisia, în semn de protest faţă de această încălcare a a Constituţiei decât să pice în Parlament", au declarat sursele citate.

În cazul demisiei Guvernului, democrat-liberalii se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să îl nominalizeze pentru funcţia de premier tot pe Emil Boc, deşi structura Guvernului ar putea fi eventual modificată.

Curtea Constituţională ia în discuţie, luni, sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură PNL-UDMR, cu o zi înaintea datei programate pentru dezbaterea şi votarea în Parlament a documentului Opoziţiei.

Liberalii au depus, în 6 octombrie, la Parlament moţiunea de cenzură intitulată "11 împotriva României". Moţiunea este semnată de parlamentarii PNL, UDMR şi de şapte reprezentanţi ai PSD. Textul moţiunii a fost citit, joi, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, dezbaterea şi votul urmând să aibă loc marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici