PDL propune reducrea numărului de semnături pentru înfiinţarea unui partid de la 25.000 la 500

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, miercuri, că democrat-liberalii propun, printr-un proiect de lege depus la Parlament, reducerea numărului de semnături necesare pentru formarea unui partid politic de la 25.000 la 500.

1045 afișări
Imaginea articolului PDL propune reducrea numărului de semnături pentru înfiinţarea unui partid de la 25.000 la 500

PDL propune reducrea numărului de semnături pentru înfiinţarea unui partid de la 25.000 la 500 (Imagine: Shutterstock)

"PDL a depus iniţiativa legislativă prezentată de europarlamentarul Monica Macovei prin care se reduce numărul de semnături necesar fondării unui partid politic. Este nevoie de participare, de implicare, nu de o barieră ridicată birocratic. Din acest motiv, PDL propune reducerea numărului de membri fondatori necesari pentru înfiinţarea unui partid politic de la 25.000, cât este în prezent, la 500, câte 50 din 10 circumscripţii electorale (judeţe sau municipiul Bucureşti) sau câte 50 de membri fondatori din 9 circumscripţii electorale (judeţe sau municipiul Bucureşti) plus 50 de membri fondatori din circumscripţia electorală a cetăţenilor români cu domiciliul în afara ţării", precizat Andreea Paul, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că proiectul de lege este asumat de deputaţi de la PDL, FC şi PPDD şi de senatori PDL, FC, PPDD, PNL şi din grupul independenţilor.

Andreea Paul a spus că PDL a mai iniţiat două proiecte de lege care "vizează anularea taxelor introduse de Guvernul USL – taxa pe stâlp care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2014 şi taxa pe combustibil, care urmează să intre în vigoare pe 1 aprilie 2014".

"PDL cere abrogarea de urgenţă a actelor normative care stabilesc cele două noi taxe. Impozitul pe combustibil şi cel pe construcţii speciale reduc semnificativ apetitul de a investi în România. Taxa pe stâlp aduce un minus de 1,2 miliarde de lei în economie şi va conduce la ruinarea mediului de afaceri", a mai spus Andreea Paul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici