PDL şi PNŢCD au semnat un protocol pentru Bucureşti. Liderul PNŢCD Bucureşti, Alex Ştefănescu: Se asociază un burghez eficient cu o aristocrată săracă

Preşedintele organizaţiei PDL Bucureşti Elena Udrea şi preşedintele organizaţiei PNŢCD Bucureşti Alex Ştefănescu au semnat, marţi, un protocol de colaborare politică şi susţinere reciprocă la nivelul Capitalei.

829 afișări
Imaginea articolului PDL şi PNŢCD au semnat un protocol pentru Bucureşti. Liderul PNŢCD Bucureşti, Alex Ştefănescu: Se asociază un burghez eficient cu o aristocrată săracă

PDL şi PNŢCD au semnat un protocol pentru Bucureşti. Liderul PNŢCD Bucureşti, Alex Ştefănescu: Se asociază un burghez eficient cu o aristocrată săracă (Imagine: Shutterstock)

Liderul organizaţiei PNŢCD Bucureşti, criticul literar Alex Ştefănescu, a apreciat semnarea acestui protocol de colaborare dintre PNŢCD şi PDL drept o asociere între "un burghez eficient cu o aristocrată săracă".

"Se asociază în momentul de faţă un burghez eficient, un om de acţiune, cu o aristocrată săracă şi din această combinaţie cred că va ieşi o echipă puternică", a spus Alex Ştefănescu.

El şi-a început discursul spunând că se bucură în primul rând pentru că a avut ocazia să fie fotografiat alături de Elena Udrea, ceea ce în opinia sa "va provoca invidia a milioane de bărbaţi din România".

Alex Ştefănescu a mai spus că "PNŢCD vine cu un capital de nobleţe de care este foarte mare nevoie în politica românească" şi că asocierea dintre cele două partide "nu este acţiune politică de mare anvergură dar are o valoare simbolică".

Preşedintele Organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, s-a arătat bucuroasă că semnarea acestui parteneriat cu PNŢCD "vine în continuarea celui din 2009" şi pune bazele unei relaţii de colaborare la nivelul Capitalei, PNŢCD urmând să susţină candidaţii PDL la Primăria Generală şi la primăriile de sector pentru ca apoi să facă împreună majoritatea în consiliile locale şi în consiliul general.

"E un parteneriat pe termen lung, ne propunem ca el să continue la alegerile parlamentare din toamnă. Dorinţa noastră, a PDL Bucureşti, este ca PNŢCD să intre în Parlament, ne dorim să fim parteneri cu PNŢCD în Parlamentul României aşa cum am fost în 2009, când au susţinut candidatul nostru pe Traian Băsescu", a precizat Udrea.

Ea arătat că PDL şi PNŢCD sunt membri în aceeaşi familie politică europeană şi trebuie să se regăsească împreună în politica românească, unde au acelaşi adversar tradiţional - PSD.

"Sunt convinsă că foarte mulţi membri ai PNL vor vota un candidat propus de PDL şi PNŢCD, pentru că ei nu se regăsesc în candidatura domnului Sorin Oprescu, candidatul domnului Ponta şi a domnului Antonescu", a mai spus Elena Udrea.

La semnarea protocolului de colaborare politică şi susţinere reciprocă la nivelul Capitalei dintre PDL şi PNŢCD au mai fost prezenţi Silviu Prigoană, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Vasile Gherasim şi Aurelian Pavelescu, acesta din urmă arătând că este nevoie de unificarea dreptei şi de un semnal dat către electoratul de dreapta.

Teodor Baconschi a spus că el a votat PNŢCD "cât a putut" şi că se bucură de resuscitarea acestui partid, în timp ce Silviu Prigoană a precizat că în zilele următoare vor fi semnate protocoale cu ONG-uri pentru consolidarea candidaturii sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici