PDL vrea Guvern tehnocrat. Voinescu: Anunţul privind desemnarea unui nou premier este o chestiune de ore

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, după BPN, că "este o chestiune de ore" ca anunţul privind desemnarea unui nou premier să fie făcut, menţionând că PDL are mai multe variante, dar decizia va fi luată după dicsuţiile cu preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni.

1789 afișări
Imaginea articolului PDL vrea Guvern tehnocrat. Voinescu: Anunţul privind desemnarea unui nou premier este o chestiune de ore

Voinescu: Anunţul privind desemnarea unui nou premier este o chestiune de ore (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

Voinescu a precizat, referitor la viitorul premier, că PDL optează pentru o soluţie "care strânge voinţa politică a coaliţiei" şi că "mizează pe o susţinere largă în Parlament".

"E o chestiune de ore ca anunţul să fie făcut" a spus vicepreşedintele PDL.

Sever Voinescu a arătat că PDL trebuie să opteze pentru o soluţie care să strângă voinţa politică a coaliţiei şi a apreciat că democrat-liberalii mizează pe o susţinere pargă a Parlmaentului.

"Trebuie să optăm pentru o soluţie care strânge voinţa politică a coliţiei. Orice guvern se votează în Parlament", a spus Sever Voinescu.

El a susţinut că "este prematur" să vorbească despre nume pentru noul premier.

"Ne-am gândit la câteva variante, pe care le vom discuta cu preşedintele la Cotroceni. Suntem în etapa constituţională de consultare cu preşedinte", a precizat Sever Voinescu, adăugând că este foarte probabil ca până la sfârşitul zilei preşedintele să desemneze o persoană pentru postul de premier care să formeze un nou guvern.

Sever Voinescu a evitat să precizeze dacă printre variantele pe care le-au discutat democrat-liberalii la şedinţa BPN se află tehnocraţi sau membri ai PDL.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni, să susţină desemnarea unui premier tehnocrat, după demisia Cabinetului Boc, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului. Preşedintele Traian Băsescu a luat act, luni, de demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru şi a semnat decretul de numire a lui Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici