Pentagon: Filiala afgană a reţelei Stat Islamic ar putea avea în şase luni capacitatea de a ataca SUA

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic ar putea dobândi în şase luni capacitatea de a ataca Statele Unite, conform evaluărilor comunităţii serviciilor secrete americane, a avertizat marţi un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării, conform agenţiei Reuters.

2578 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Filiala afgană a reţelei Stat Islamic ar putea avea în şase luni capacitatea de a ataca SUA

Pentagon: Filiala afgană a reţelei Stat Islamic ar putea avea în şase luni capacitatea de a ataca SUA - PUBLICAT FLUX

Colin Kahl, subsecretar american al Apărării, a fost audiat marţi în Comisia Forţelor Armate din Senatul SUA.
 
"Comunitatea de informaţii estimează în prezent că atât filiala afgană a organizaţiei Stat Islamic, cât şi Al-Qaida au intenţia de a comite operaţiuni externe, inclusiv împotriva Statelor Unite, dar niciuna nu are capacitatea de a face acest lucru acum", a afirmat Colin Kahl.
 
"Însă reţeaua Stat Islamic ar putea dobândi această capacitate în următoarele şase-douăsprezece luni, iar Al-Qaida într-un an sau doi", a subliniat Colin Kahl.
 
La sfârşitul lunii septembrie, generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, avertiza că reţelele teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic încearcă să se replieze în Afganistan şi ar putea genera ameninţări pentru Statele Unite în aproximativ un an.
 
Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi-a atras critici pe plan intern şi la nivel internaţional din cauza deciziei de retragere a trupelor din Afganistan. În urma retragerii trupelor occidentale, Mişcarea talibanillor a preluat cu forţa, la jumătatea lunii august, puterea la Kabul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici