Piedone nu mai demisionează din funcţiile deţinute în PC, însă vrea în continuare congres extraordinar. Va decide ulterior dacă va candida la şefia partidului

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, revine asupra deciziei de a demisiona din funcţiile deţinute în PC, astfel că rămâne prim-vicepreşedinte al partidului şi preşedinte al filialei Bucureşti, a anunţat Daniel Constantin.

556 afișări
Imaginea articolului Piedone nu mai demisionează din funcţiile deţinute în PC, însă vrea în continuare congres extraordinar. Va decide ulterior dacă va candida la şefia partidului

Piedone nu mai demisionează din funcţiile deţinute în PC, însă vrea în continuare congres extraordinar. Va decide ulterior dacă va candida la şefia partidului (Imagine:;Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Preşedintele PC a făcut acest anunţ după şedinţa conducerii partidului de marţi, care avea pe ordinea de zi sancţionarea primarului Sectorului 4. Daniel Constantin a făcut declaraţia avându-l alături de el pe Cristian Popescu Piedone.

Constantin a mai spus că liderii PC au decis, marţi, înfiinţarea unui Birou de Coordonare al partidului, care să se ocupe cu îmbunătăţirea comunicării în interiorul formaţiunii. El a precizat că din această structură vor face parte preşedintele PC, prim-vicepreşedintele partidului şi preşedintele executiv.

"De acum înainte, deciziile importante care se referă la eventualele convocări ale congreselor, la birourile politice, la organizarea partidului, la modalitatea de lucru vor fi luate prin vot de Biroul de Coordonare", a precizat Daniel Constantin.

El a mai spus că în perioada următoare speră ca partidul să reuşească să nominalizeze cele mai bune persoane pentru candidaţii la primărie şi consilii judeţene care revin PC. Constantin a mai spus că în Biroul de coordonare al partidului se va decide dacă este bine sau să fie convocat un congres, arătând că liderii judeţeni ai partidului s-au exprimat până în prezent că nu este nevoie de schimbarea actualei conduceri a partidului.

"Vom lua împreună decizia dacă e mai bine sau nu să convocăm un congres. În prezent există o conducere stabilă, din care facem parte amândoi, şi eu şi Piedone. Vom decide dacă e nevoie de o schimbare sau nu. Liderii judeţeni s-au exprimat până în acest moment că nu mai este nevoie de o schimbare şi să rămână această conducere", a mai spus Daniel Constantin.

Daniel Constantin a mai spus că au fost multe atacuri din zona puterii care încearcă destabilizarea USL, iar Piedone a demonstrat că nu este un om slab şi a rămas în PC cu toate că a avut promisiuni din partea altor partide.

Cristian Popescu Piedone suţine că a revenit asupra demisiei din funcţiile din partid întrucânt pentru convocarea unui congres extraodinar este necesară parcurgerea unor etape statutare, menţionând că va decide ulterior dacă va candida la şefia partidului.

"Rămân ca să parcurgem toate etapele statutare pentru organizarea unui congres", a spus Piedone în conferinţa de presă susţinută alături de preşedintele PC, Daniel Constantin.

Primarul Sectorului 4 a menţionat că pentru a se ajunge la un congres extraordinar, trebuie să se parcurgă o serie de etape statutare.

Piedone a spus că prin demisia sa din funcţiile deţinute în partid nu s-ar fi putut ajunge la Congres.

"Eu şi preşedintele Constantin vrem ambii binele acestui partid. Scurtcircuitul s-a produs atunci când a fost anunţul cu candidatura la Primăria Capitalei", a spus Piedone.

El a ţinut să sublinieze că nu va candida la Primăria Generală a Capitalei.

El a ţinut să sublinieze că nu a fost şi nu este şantajabil. Piedone a spus că atunci când va fi şantajabil va demisiona inclusiv din funcţia de primar al Sectorului 4.

Liderul PC a mai spus că nu şi-a schimbat poziţia atunci când a renunţat să demisioneze din toate funcţiile din PC, arătând că pentru ca să se ajungă la convocarea unui congres extraordinar în partid trebuie să parcurgă toate etapele statutare şi nu putea face acest lucru dacă demisiona.

El a mai spus că va candida în continuare la Primăria Sectorului 4 şi că a vrut să clarifice pentru cetăţenii din Sectorul 4 acest lucru. Piedone a mai spus că el şi preşedintele PC, Daniel Constantin, vor binele partidului şi că disputa dintre ei a fost o simplă lipsă de comunicare.

Întrebat dacă este mulţumit de ce a obţinut de la conducerea PC, Piedone a răspuns: "Voi vedea ce voi obţine atunci când etapele legale ale PC vor fi îndeplinite".

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-a anunţat, vineri, demisia din funcţiile deţinute în PC, dar a cerut convocarea unui congres extraordinar al partidului, la care vrea să candideze la preşedinţia formaţiunii.

În replică, preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut că actuala putere face racolări prin şantaj, menţionând că Piedone "ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi" şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici