PNL a retras moţiunea anti-Oprea de pe agenda Senatului pe fondul tragediei din Colectiv

Moţiunea simplă "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare şi aroganţă" depusă de PNL la Senat a fost restrasă de pe ordinea de zi ţinând cont de tragicul eveniment din club Colectiv, a anunţat luni liderul grupului PNL, Ion Popa.

305 afișări
Imaginea articolului PNL a retras moţiunea anti-Oprea de pe agenda Senatului pe fondul tragediei din Colectiv

PNL a retras moţiunea anti-Oprea de pe agenda Senatului pe fondul tragediei din Colectiv (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

PNL a cerut Biroului Permanent al Senatului retragerea moţiunii de pe ordinea de zi, considerând că nu este momentul pentru dezbaterea unei moţiuni simple, "din respect faţă de toţi cei care şi-au pierdut viaţa" şi pentru că a fost decretat doliu naţional pentru trei zile, potrivit documentului depus la BP.

"Grupul PNL îşi exprimă solidaritatea faţă de familiile victimelor şi faţă de toţi cei afectaţi de tragedia care a cutremurat România în seara zilei de vineri, 30 octombrie, când zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 140 au fost rănite în urma unui incendiu din centrul Capitalei. Ţinând seama de faptul că au fost decretate trei zile de doliul naţional şi din respect faţa de toţi cei care şi-au pierdut viaţa în acest teribil accident, considerăm că nu este momentul oportun pentru dezbaterea unei moţiuni simple. În consecinţă în numele iniţiatorilor moţiunii simple "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice" fac apel la solidaritate între forţele politice şi vă rog să fiţi de acord cu amânarea dezbaterii acesteia", se mai arată în cererea PNL.

Liderul gurpului PNL, Ion Popa a mai spus că, din punctul de vedere al regulamentului Senatului, nu există procedura amânării dezbaterii moţiunii, urmând ca aceasta să fie redepusă atunci când lucrurile vor evolua "pe un făgaş normal". "Trebuia dezbătută şi votată într-un termen de maxim 6 zile de la depunere şi singura procedură regulamentară era cea a retragerii, urmând ca după ce lucrurile vor evolua pe un făgaş normal să o redepunem", a declarat luni liderul liberal, după şedinţa Biroului 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici