PNL anunţă că acordă asistenţă juridică gratuită celor care vor să atace în instanţă înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii

Partidul Naţional Liberal va acorda asistenţă juridică gratuită cetăţenilor care vor să atace în instanţă Hotărârea Guvernului de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii, ”cel mai mare jaf pus la cale de PSD de la revoluţie până astăzi”, a anunţat, luni, Ludovic Orban.

265 afișări
Imaginea articolului PNL anunţă că acordă asistenţă juridică gratuită celor care vor să atace în instanţă înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii

PNL anunţă că acordă asistenţă juridică gratuită celor care vor să atace în instanţă înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii

„Partidul Naţional Liberal declară război total proiectului Guvernului de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, cel mai mare jaf pus la cale de PSD de la revoluţie până astăzi. Din păcate pentru România, planificatorii dezastrului, Guvernul PSD-ALDE nu se opreşte şi continuă cu împingerea înainte a acestui proiect care va distruge cele mai profitabile şi cele mai importante companii româneşti care se află cu capital majoritar în proprietatea statului. (...) PNL va lupta prin toate armele posibile. În primul rând ne batem ca OUG care stabileşte cadrul de înfiinţare a fondurilor de investiţii, să fie respinsă la Camera Deputaţilor. În cazul în care Guvernul nu renunţă la intenţia sa de a emite HG, Partidul Naţional Liberal va acorda asistenţă juridică gratuită tuturor cetăţenilor români care vor ataca HG în contenciosul administrativ, cu obiectivul de a obţine anularea HG care stă la baza funcţionării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Liderul PNL a susţinut că prin înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, toate Consiliile de administraţii vor fi puşi sub controlul PSD-ALDE.

„Primul şi cel mai important obiectiv este acela de a aşeza sub control politic direct toate aceste companii, printre care marea majoritatea şi-au selectat administratorii şi managerii în baza Ordonanţei 109 şi prin intermediul acestui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, practic toate Consiliile de administraţii şi managerii vor fi puşi sub ghilotina puterii politice PSD-ALDE, iar în cazul în care nu vor executa comenziile ticăloase vor fi demişi pentru a fi înlocuiţi cu oameni ascultători care să respecte comenzile de partid. (...) De asemenea, acest Fond Suveran de Investiţii este conceput pentru a genera actualei puteri politice posibilitatea de a-şi hrăni clientela politică economică cu contracte încredinţate direct în dispreţul şi sfidarea reglementărilor naţionale şi europene în domeniul achiziţiilor publice, pentru că prin realizarea acestui Fond Suveran toate investiţiile care vor fi finanţate nu vor fi supuse procedurilor de achiziţie care există astăzi în vigoare. Toate lucrările vor fi încredinţate pe ochi frumoşi către clientela politico-economică a partidelor de guvernământ PSD-ALDE”, a adăugat Orban.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, vineri, pe site-ul oficial, proiectul de funcţionare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

„Proiectul de act normativ va avea impact asupra veniturilor bugetului de stat, începând cu anul 2019, în sensul reducerii veniturilor la bugetul de stat cu valoarea dividendelor încasate de FSDI în contul acţiunilor transferate în portofoliul FSDI, estimată la 4,7 miliarde lei. Această influenţă va fi recuperată în anii următori primului an de funcţionare prin încasarea dividendelor pe care FSDI le va plăti statului, în calitate de acţionar unic potrivit hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de repartizare a profitului şi stabilire a dividendelor”, scrie în Nota de fundamentare a unui proiect de Hotărâre de Guvern (HG) privind organizarea şi funcţionarea FSDI, publicat vineri pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), spre consultare publică.

Potrivit unei declaraţii ale liderului PSD, Liviu Dragnea, hotărârea de înfiinţare a FSDI ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici