PNL cere demisia ministrului Justiţiei şi retragerea ordonanţelor privind graţierea şi Codurile

PNL cere demisia minsitrului Justiţiei, Florin Iordache, a declarat luni preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan, cerând guvenului să retragă cele două ordonanţe privind graţierea şi modificarea legilor din domeniul penal.

1265 afișări
Imaginea articolului PNL cere demisia ministrului Justiţiei şi retragerea ordonanţelor privind graţierea şi Codurile

PNL cere demisia ministrului Justiţiei şi retragerea ordonanţelor privind graţierea şi Codurile (Imagine: Alexandru Dobre / Medieafax Foto)

"Guvernul trebuie să retragă, de îndată, cele două proiecte de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea legilor din domeniul penal şi să dea asigurări că actuala majoritate renunţă la astfel de demersuri de subminare a statului de drept. Actualul ministru al Justiţiei trebuie să demisioneze pentru încercarea sa de ciopârţire a legilor penale şi de graţiere a protejaţilor politici", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, conform unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Refuzul majorităţii PSD-ALDE de a retrage cele două ordonanţe va adânci revolta oamenilor care cer ca legea să fie "respectată, nu ocolită" de "privilegiaţii politic", a mai spus Turcan.

"PNL îşi păstrează punctul de vedere asumat, acela de a respinge orice iniţiativă legislativă ce promovează graţieri colective, care este întărit de argumentul conform căruia astfel de măsuri nu rezolvă problema din penitenciare", a susţinut Raluca Turcan.

De asemenea, PNL îşi asumă să iniţieze în Parlament, "doar acolo unde e cazul, punerea în acord a legilor din domeniul penal cu deciziile Curţii Constituţionale, având o consultare publică prealabilă cu organizaţiile magistraţilor şi societatea civilă", a mai spus Turcan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici