PNL, scrisoare deschisă la adresa premierului Dăncilă: Cer Guvernului să dea un mandat de susţinere pentru Kovesi

Preşedintele PNL Ludovic Orban a cerut joi, printr-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Viorica Dăncilă, ca Executivul să dea un mandat de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi în cursa pentru funcţia de procuror şef european.

848 afișări
Imaginea articolului PNL, scrisoare deschisă la adresa premierului Dăncilă: Cer Guvernului să dea un mandat de susţinere pentru Kovesi

PNL, scrisoare deschisă la adresa premierului Dăncilă: Cer Guvernului să dea un mandat de susţinere pentru Kovesi

"Vă somez să nu puneţi, însă, şi România în situaţia de a se face de râs! Guvernul României este obligat să acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru poziţia de Procuror şef al Uniunii Europene, pe care să-l prezinte public. Rolul Guvernului României nu este acela de a fi o afacere personală a lui Liviu Dragnea, ci de a susţine, de a apăra şi de a promova interesele cetăţenilor săi, indiferent de numele şi prenumele acestora", a transmis acesta preşedintele PNL Ludovic Orban.

El a solicitat Guvernului să prezinte public mandatul dat reprezentanului României la COREPER.

"Vă învederez faptul că, potrivit evaluărilor pe care le deţinem în acest moment, şansa ca viitorul Procuror şef european să fie Laura Codruţa Kovesi este una extrem de mare, iar probabilitatea ca PSD şi ALDE să o blocheze este una extrem de mică. În acest sens, Partidul Naţional Liberal este determinat să consolideze această stare de fapt prin toate pârghiile de influenţă pe care le deţine. În acelaşi timp, sunteţi obligată să prezentaţi public mandatele scrise pe care Guvernul României le-a comunicat reprezentanţilor ţării noastre la nivelul COREPER atât pentru reuniunea din 20 februarie, cât şi pentru cele care urmează: Acest lucru a devenit cu atât mai necesar cu cât ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, s-a dezis de decizia mandatului dat în cazul Procurorului şef european", a mai transmis acesta.

După ce Laura Codruţa Kovesi a fost prima alegere a Comisiilor CONT şi LIBE pentru şefia Parchetului European, procedural, Conferinţa Preşedinţilor, formată din preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi liderii de grupuri politice, va decide în 7 martie etapele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici