PNL vrea comisie pentru Legea dării în plată, astfel încât aceasta să intre în vigoare în aprilie

PNL susţine înfiinţarea unei comisii formate din parlamentari de la toate partidele, reprezentanţi ai Guvernului şi sistemului bancar care să lucreze la o nouă formă a Legii dării în plată, astfel încât în luna aprilie actul normativ să intre în vigoare, a anunţat liderul liberal Alina Gorghiu.

2536 afișări
Imaginea articolului PNL vrea comisie pentru Legea dării în plată, astfel încât aceasta să intre în vigoare în aprilie

PNL vrea comisie pentru Legea dării în plată, astfel încât aceasta să intre în vigoare în aprilie

"Este momentul să facem un gest de echilibru politic şi de înţelepciune, să agreăm o comisie pe care noi o vom propune (…) o comisie din care să facă parte toţi factorii: Parlamentul, prin reprezentanţi ai tuturor partidelor politice, Guvernul şi reprezentanţii sistemului bancar. Spun acest lucru pentru că Legea dării în plată trebuie devină realitate cât de curând. Termenul pe care eu îl văd unul cât se poate de realist este ca, în luna aprilie, această iniţiativă legislativă să fie publicată în Monitorul Oficial", a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia, copreşedintele PNL AlAlina Gorghiu

Ea a precizat că şi parlamentarii PNL care vor face parte din această comisie vor fi desemnaţi la Biroul Politic Naţional, care va avea loc în 18 ianuarie.

Gorghiu a adăugat că PNL vrea ca această comisie să fie înfiinţată înainte de începerea sesiunii parlamentare, iar în februarie să fie terminate amendamentele propuse la actul normativ care a fost trimis de Preşedinţie spre reexaminare Legislativului.

"Este un proiect important din pricina rolului social al acestei legi şi cred că nu trebuie să uităm că sunt mii de cetăţeni care se află în impas, care nu au capacitatea să-şi plătească creditele şi au nevoie de o soluţie rapidă pentru ieşirea din această situaţie. Nu vă ascund că sunt aspecte care trebuie să fie ajustate şi vor fi ajutate în cadrul acestei comisii şi, dacă vom grăbi puţin lucrurile şi această comisie va fi propusă prin consens politic înainte de începutul sesiunii parlamentare, sunt absolut convinsă că în luna februarie vom avea deja setul de amendamente agreat de toată lumea astfel încât să avem o lege promovată cu repeziciune şi în Senat şi în Cameră", a adăugat copreşedintele PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în 18 decembrie, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor ipotecate, afirmând că acest proiect este binevenit, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei cu credite, riscă să creeze "dificultăţi".

"Legea privind darea în plată este binevenită, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăţi, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclară, necorelarea cu legislaţia în vigoare şi crearea unor situaţii de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului să definească mai riguros termenii folosiţi, astfel încât să fie eliminate neclarităţile şi evitate confuziile", preciza Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici