PNŢCD: Nu vom susţine niciodată candidatura la Preşedinţie a unor personaje toxice precum Antonescu

PNŢCD precizează că nu va susţine niciodată candidatura la Preşedinţia României a "unor personaje toxice, precum Crin Antonescu", susţinând că liderul PNL este "unul din marii duşmani ai domniei legii în România".

453 afișări
Imaginea articolului PNŢCD: Nu vom susţine niciodată candidatura la Preşedinţie a unor personaje toxice precum Antonescu

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dobrescu/Mediafax Foto)

PNŢCD consideră că unificarea dreptei trebuie realizată după modelul propus de Corneliu Coposu: o dreaptă morală, construită plecând de la valori, principii şi politici comune, în scopul apărării intereselor românilor agresaţi de actuala guvernare de stânga.

"Apreciem că unificarea dreptei trebuie făcută pentru români, şi nu pentru satisfacerea ambiţiilor personale ale unor politicieni care se visează preşedinţi ori a intereselor unor găşti din partidele politice", se arată într-un comunicat al PNŢCD remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

PNŢCD menţionează că, pe aceste temeiuri, acceptă dialogul pentru unificarea dreptei dacă şi numai dacă acest dialog are la bază reprezentarea românilor care cred în valorile dreptei: libertate, liberă iniţiativă, morală creştină.

"PNŢCD respinge orice troc politic şi orice reevaluare ale unor personaje care, prin acţiunile lor publice, fac rău României. PNŢCD va susţine şi promova valorile dreptei româneşti, dar nu va participa «la grămadă», într-o construcţie a compromisului politicianist. Dacă celelalte partide care se revendică a fi de dreapta vor alege această cale, noi vom merge pe drumul nostru, alături de românii care cred în valorile dreptei", se mai arată în comunicat.

"Pe aceste temeiuri, PNŢCD afirmă că nu va susţine niciodată candidatura la preşedinţia României a unor personaje toxice, precum Crin Antonescu. PNŢCD consideră că acest personaj este unul din marii duşmani ai domniei legii în România, fapt dovedit prin repetatele atacuri la adresa Justiţiei şi statului de drept, ca şi prin promovarea unor oameni cu probleme penale în Guvernul României, în Parlamentul României şi în conducerea partidului său", susţine PNŢCD.

PNŢCD afirmă că nu va participa la nicio negociere cu partidul lui Crin Antonescu.

"Sub conducerea lui Antonescu, PNL a devenit o grupare stângistă, populistă şi demagogică, o anexă a PSD care sufocă mediul privat din România şi încearcă dinamitarea statului drept", consideră PNŢCD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că PSD nu poate da şeful statului dacă se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul 2 de toată dreapta şi este de preferat "unui plagiator", precizând că personal îl va învăţa pe liberal ce are făcut.

"PSD nu poate da României preşedintele, mai ales când personajul este Victor Ponta. După mine, PSD singur nu poate da preşedinte iar dacă se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu în turul doi, şi celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui", a spus Băsescu.

El a afirmat că, în opinia sa, USL nu se va rupe.

"Dacă nu sunt inteligenţi, rup alianţa", a spus Băsescu.

Întrebat cum le va fi celor din PSD cu Crin Antonescu preşedinte, Băsescu a răspuns: "Mai rău decât cu mine".

El a afirmat că un "candidat plagiator" va obţine la prezidenţiale mai puţin decât partidul, care acum are, din informaţiile sale, 35-38%.

Potrivit lui Băsescu, singura şansă a PSD este negocierea cu PNL, pentru o eventuală rocadă, astfel încât să poată da preşedintele ţării.

Legat de varianta în care PSD candidează la prezidenţiale separat de PNL, Băsescu a spus că în spatele candidatului dreptei care intră în turul doi, inclusiv Antonescu, se vor uni toate partidele şi partiduleţele care sunt de dreapta.

El a mai spus că este de preferat Crin Antonescu unui plagiator. "Sunt dispus să-l învăţ ce să facă", a spus Băsescu, râzând, despre candidatul Crin Antonescu ajuns în turul doi.

Răspunzând unei întrebări, el a precizat totuşi că este o glumă, pentru că nu crede că liberalul ar fi dispus să îi asculte sfaturile.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că este de acord cu analiza făcută de preşedintele Traian Băsescu în privinţa unui candidat al PSD la alegerile prezidenţiale şi un eventual eşec, menţionând că este o apreciere corectă.

"Aici nu putem spune niciodată, rar putem spune niciodată în politică, dar aici cred că e o analiză corectă. PSD singur în alegerile prezidenţiale are o problemă, s-a dovedit istoric. Dar nu e cazul", a mai precizat Antonescu.

De asemenea, întrebat cum vede posibilitatea ca PDL să-l susţină la prezidenţialele de anul viitor într-un tur doi de scrutin, liderul PNL a răspuns: "Nu suntem în această situaţie, suntem în USL şi avem un singur candidat".

În ceea ce priveşte o eventuală alianţă cu PDL, Antonescu a spus: "Noi avem o alianţă parafată cu 5 milioane de martori şi toate eforturile mele sunt pentru a menţine această alianţă şi pentru a-i îndeplini obiectivele".

Referitor la o posibilă susţinere din partea lui Traian Băsescu în campania pentru prezidenţiale, Antonescu a afirmat că "asta este problema domniei sale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici