Ponta: Afaceriştii PDL au încercat pregătirea alianţei cu PP-DD, încurcând şi lucrurile la Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că oamenii de afaceri din PDL au încercat să pregătească alianţa cu PP-DD, prin Dan Diaconescu, şi să "încurce" lucrurile la Oltchim, el arătând că interesul PDL a fost acela de a ascunde fraudele, iar al lui Diaconescu de a câştiga capital politic.

525 afișări
Imaginea articolului Ponta: Afaceriştii PDL au încercat pregătirea alianţei cu PP-DD, încurcând şi lucrurile la Oltchim

Ponta: Afaceriştii PDL au încercat pregătirea alianţei cu PP-DD, încurcând şi lucrurile la Oltchim (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"E un dublu interes: acela al PDL de a ascunde fraudele din ultimii ani şi al domnului Diaconescu eventual de a câştiga un pic de capital politic. E clar că domnul Diaconescu spera să nu ajungă la acest moment. Iată, a ajuns", a spus Ponta.

El a precizat că are informaţii "clare" că Adriean Videanu şi Dan Diaconescu se află "în spatele" a ceea ce s-a întâmplat cu procesul de privatizare a Oltchim, dar a arătat că nu poate "dezvolta" pe acest subiect.

"Interesul a fost de a nu veni un alt investitor care să caute în trecut ce s-a întâmplat cu banii şi ce s-a întâmplat cu toate contractele. A fost evident o încercare a oamenilor de afaceri din PDL - Videanu e doar hoţul hoţilor, este cel mai cunoscut dintre ei, dar mai sunt şi alţii - de a pregăti alianţa cu domnul Diaconescu şi împreună de a încerca să încurce lucrurile la Oltchim. Cred că mai mult s-au încurcat pe ei, de data asta", a spus Ponta.

Luni dimineaţă, Ponta a declarat la începutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că Videanu, despre care a spus că este "hoţul hoţilor", încearcă, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, să acopere fraudele făcute de PDL la Oltchim.

"După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu. Aţi văzut că cu o zi înainte de licitaţie domnul Videanu şi cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim şi, bineînţeles, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL la Oltchim", a spus Ponta la începutul reuniunii PSD.

Ulterior, Videanu - preşedintele interimar al PDL Bucureşti - a spus că PDL cere demisia Guvernului, spunând că premierul Ponta este "mitoman naţional" şi respingând acuzaţiile privind existenţa unei înţelegeri între el şi Dan Diaconescu privind Oltchim.

Totodată, Videanu l-a numit "domnul Bulă" pe Victor Ponta, despre care a spus că este "un personaj politic jalnic", şi dacă vrea să îl vadă pe "hoţul hoţilor" să se uite în oglindă.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul nu a fost însă semnat, iar Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici