Ponta: Antonescu e prezidenţiabil USL. Nu e cinstit ca cine pierde să rămână, iar câştigătorul să plece

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele interimar, Crin Antonescu, rămâne prezidenţiabilul USL, deşi a anunţat că se va retrage în cazul invalidării referendumului, arătând că nu este cinstit ca acela care a pierdut să revină la Cotroceni, iar câştigătorul să plece acasă.

3851 afișări
Imaginea articolului Ponta: Antonescu e prezidenţiabil USL. Nu e cinstit ca cine pierde să rămână, iar câştigătorul să plece

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Întrebat dacă USL are o problemă cu candidatul la Preşedinţie, dacă Antonescu se retrage din viaţa publică, Ponta a răspuns: "Nu avem nicio problemă, îl avem ca prezidenţiabil, nu vă îngrijoraţi, vă rog eu frumos. Cum, când am câştigat cu 85% la 15%, ce faci? În ce ţară trăim? Cine pierde se duce la Cotroceni, cine câştigă pleacă? Nici vorbă de aşa ceva. Nu ştiu dacă se validează sau nu, dar când câştigi cu 85 la 15, loser-ul se duce la Cotroceni şi cştigătorul ce să facă, să plece acasă?".

Ponta a arătat că USL trebuie să îi reprezinte pe cei opt milioane de români, pentru că ei sunt mai supăraţi decât politicienii.

"Ei s-au dus la vot, au vrut să-l dea jos pe Băsescu şi pentru nişte şmecherii făcute de Băsescu şi faptul că maghiarii au stat acasă, uite că rămâne Băsescu în funcţie. Trebuie să te baţi pentru cei opt milioane de români. Mizăm pe faptul că, în timp ce Băsescu are nişte profitori lângă el, noi îi avem pe români. Ce poate fi mai important într-o demcoraţie decât să îi ai pe oameni alături? Trebuie să îi apărăm de Băsescu. E o regulă absolut nedreaptă, să iei bătaie, să nu te vrea nimeni şi tu, totuşi, să rămâi în funcţie. Numai Băsescu putea să profite de aşa ceva", a afirmat premierul.

Potrivit lui Victor Ponta, "legenda lui Traian Băsescu învingătorul, câştigătorul, cel iubit de popor nu mai există".

"Există un Băsescu disperat să mai stea doi ani în Palat şi să aibă maşini scumpe şi vile, ceea ce nu mai înseamnă nimic din punctul nostru de vedere", a mai spus el.

Despre impactul economic al acestei rupturi dintre cele două puteri în stat, Victor Ponta a afirmat că toate declaraţiile iresponsabile ale lui Băsescu au avut un efect negativ dar USL, având rezultate bune, ca guvernare, le va diminua.

"Prezenţa unui om care stă într-o funcţie importantă împotriva voinţei populare, practic, nedemocratic, aduce prejudicii", a adăugat Ponta.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, la mitingul USL care a marcat încheierea campaniei pentru referendum, că el nu mai are ce căuta în politică dacă la scrutin nu vor fi 9 milioane de "români curaţi, în lumină, în picioare".

Antonescu a spus la mitingul USL că oamenii plătiţi gras din bani furaţi, Traian Băsescu au o problemă: dacă Antonescu se ţine sau nu de cuvânt.

"Mă ţin de cuvânt şi spun încă o dată clar: Traian Băsescu, nu am pus niciun pariu cu tine, pentru că eşti un mincinos. Am pus rămăşag cu mine şi cu onoarea mea. Ori tu, ori eu. Eu nu am minţit niciodată, eu nu mă mint pe mine şi nu mint oamenii care şi-au pus speranţa în mine şi în cei cu care am construit toate aceste lucruri. Eu nu mai am ce căuta în politică dacă nu vom fi nouă milioane de români curaţi, în lumină, în picioare", a spus Antonescu.

Participarea la referendum a fost de 46,13%, iar dintre alegători, 87,55% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, a anunţat BEC, după centralizarea datelor din 97,52% din secţiile de votare, potrivit datelor parţiale furnizate luni dimineaţă de Biroul Electoral Central.

Din cele 17.984.621 de persoane înscrise în listele electorale, au participat la referendum 8.297.135, reprezentând 46,13 la sută.

Numărul voturilor valabil exprimate la întrebarea "DA" privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu a fost de 7.264.819, reprezentând 87,55 la sută. Alţi 923.147 de votanţi au spus "NU", reprezentând 11,12 la sută dintre cei care s-au prezentat dunminică la urne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici