Ponta: Băsescu a făcut un compromis. A înţeles că nu-l propun pe Morar la Parchet şi l-a numit la CC

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu este "foarte fericit" cu faptul că Daniel Morar nu este procuror general, el arătând că şeful statului a făcut un compromis şi l-a numit pe acesta judecător la CC pentru că a înţeles că nu e agreat de prim-ministru.

813 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu a făcut un compromis. A înţeles că nu-l propun pe Morar la Parchet şi l-a numit la CC

Ponta: Băsescu a făcut un compromis. A înţeles că nu-l propun pe Morar la Parchet şi l-a numit la CC

"(...) cedează şi domnul Băsescu, să ştiţi! Că nu cred că e foarte fericit că nu e domnul Morar procuror general. Asta e! A făcut şi domnul Băsescu un compromis", a spus Ponta.

Întrebat dacă acest compromis viza tandemul Morar - în altă parte decât procuror general, iar Kovesi - la DNA, Ponta a precizat că el în mod sigur nu l-ar fi propus pe Morar la şefia DNA.

"În mod sigur nu l-aş fi propus pe Daniel Morar procuror general. Îi reproşez acţiunea din vară împotriva celor care au votat la referendum şi, da, cred că gestul preşedintelui de a-l numi la Curtea Constituţională a fost o înţelegere a faptului că nu l-aş numi niciodată şi a faptului că altfel rămâneam blocaţi practic cu numirile", a adăugat Ponta.

El a spus că divergenţele actuale dintre el şi Crin Antonescu privind numirile procurorilor şefi se vor asemăna cu cele referitoare la semnarea pactului de coabitare cu Traian Băsescu, el manifestându-şi convingerea că se va putea trece peste acestea.

Ponta a mai spus că marţi, după discuţia cu CSM pe tema numirilor, va avea o discuţie telefonică şi cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a se consulta şi cu şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici