Ponta: Băsescu este cel care încearcă să pună presiune pe justiţie în cazul Voiculescu

Premierul Victor Ponta afirmă că preşedintele Traian Băsescu este cel care încearcă să pună presiune pe justiţie, prin faptul că se pronunţă public în cazul Dan Voiculescu în ziua în care instanţa ar trebui să judece acest caz.

593 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu este cel care încearcă să pună presiune pe justiţie în cazul Voiculescu

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Constat că astăzi, Băsescu, prin ieşirea sa publică, influenţează şi încearcă să influenţeze justiţia, să pună presiune pe justiţie, în cazul domnului Voiculescu. Cred că e de condamnat Traian Băsescu, care astăzi, în ziua în care ar trebui să judece instanţa, iese şi, prin declaraţii publice, pune sau încearcă să pună presiune pe justiţie", a spus Ponta la postul B1 TV.

El a mai afirmat că Băsescu trebuia să tacă din gură, deoarece nu este jurnalist.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că presiunea mediatică în cazul procesului lui Dan Voiculescu este în neregulă, subliniind că această presiune lasă urmări asupra judecătorilor.

Întrebat cum i se pare presiunea mediatică în procesul lui Dan Voiculescu, preşedintele Traian Băsescu a precizat: "E în neregulă, şi mai ales anticipările şi toată lumea aşteaptă o condamnare". "Poate fi la fel de bine o achitare. Nu ştiu, poate fi orice. Judecătorul este singurul care are toate elementele să se pronunţe", a spus Băsescu, la B1 TV.

"Presiunea publică nu există. Dar presiune mediatică, a presei există. Presă - împărţită în două. Cred că este lucru care ar trebui să se întâmple pentru ultima dată, pentru că, totuşi, oricât am spune că judecătorii sunt de oţel, sunt imparţiali, lasă urmări această presiune şi nu atât pe el, pentru că judecătorul îşi va face datoria, în mod cert va judeca dând la o parte această presiune", a precizat preşedintele, explicând că, în acest moment, există îngrijorări legate de câţiva judecători, îngrijorări "cu privre la modul cum sunt trataţi de familii, apropiaţi sau grupări ale celor care sunt condamnaţi".

"Sunt judecători în acest moment pentru care este nevoie să le supravegheze instituţiile statului mediul în care se mişcă pentru a fi protejaţi", a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă acest proces ar reprezenta "finalul unei epoci", preşedintele a spus că ar vrea să discute despre acest lucru "după ce se dă o sentinţă, indiferent care este".

"Ce aş vrea să spun ar putea fi interpretat şi m-am ferit, dacă aţi observat, în toată această perioadă să pronunţ cuvântul Voiculescu, deşi aveam obiceiul să-l fac turnător, să-l fac în toate felurile, fără ca pentru mine să fie o obsesie Voiculescu, dar era răspunsul meu la ce-mi face seară de seară mie şi familiei mele pe posturile de televiziune", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici