Ponta: Condamnăm faptul că războiul Băsescu-Blaga se duce atacând instituţii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că este condamnabil faptul că "războiul" dintre Traian Băsescu şi Vasile Blaga se duce atacând instituţiile statului.

20 afișări
Imaginea articolului Ponta: Condamnăm faptul că războiul Băsescu-Blaga se duce atacând instituţii

Ponta: Condamnăm faptul că războiul Băsescu-Blaga se duce atacând instituţii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a spus că atât decizia lui Traian Băsescu de a renunţa la serviciile Poliţiei, cât şi a ministrului Vasile Blaga de a demisiona constituie gesturi de iresponsabilitate.

"Condamnăm faptul că războiul dintre Traian Băsescu şi foştii săi camarazi, printre care Vasile Blaga, se poartă în stilul Traian Băsescu, adică atacând instituţiile statului. Nu este vina nici a Ministerului de Interne, nici a poliţiştilor sau jandarmilor că Traian Băsescu vrea să scape de Vasile Blaga. Este un gest de iresponsabilitate din partea amândurora şi este foarte clar că soluţia corectă ar fi fost demisia lui Traian Băsescu şi, inevitabil, a celui care îl reprezintă la Palatul Victoria, Emil Boc", a declarat liderul PSD.

Vasile Blaga şi-a anunţat, luni, demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, demersul său survenind protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că demisia lui Vasile Blaga din funcţia de ministru al Internelor este "un gest personal şi unilateral", el adăugând că Blaga "şi-a asumat responsabilitatea pentru greşelile altora".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici