Ponta, dat în judecată de Adriean Videanu. Premierul este acuzat de calomnie

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, vineri, că a luat decizia să îl dea în judecată pe premierul Victor Ponta pentru calomnie, arătând că Ponta l-a acuzat fără dovezi că are patru dosare la DNA şi a semnat contracte cu "băieţii deştepţi".

876 afișări
Imaginea articolului Ponta, dat în judecată de Adriean Videanu. Premierul este acuzat de calomnie

Ponta, dat în judecată de Adriean Videanu. Premierul este acuzat de calomnie (Imagine: Andreea Blanatui/Mediafax Foto)

"Miercuri, 6 iunie, am făcut o conferinţă de presă în care, în mod onest, am demonstrat fără echivoc erorile şi bâlbele unei luni de guvernare Ponta. Aşa cum am anticipat, în lipsa argumentelor cu care să contrazică ceea ce eu am spus, primul-ministru, de o manieră ce ţine de nivelul cultural şi intelectural al domniei sale, calomniază şi jigneşte fără niciun fel de dovadă, motiv pentru care astăzi am luat decizia să-l dau în judecată pentru calomnie", a precizat Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă.

El a spus că primul-ministru l-a acuzat că ar avea la DNA patru dosare şi că el respinge aceste acuzaţii, arătând că nu a fost solicitat de DNA pentru niciun fel de caz aflat în anchetă şi nu are cunoştinţă de niciun dosar.

"Am decis ca luni să fac o adresă la DNA în care să-mi comunice oficial dacă acest lucru există şi veţi avea posibilitatea să vedeţi cine e mincinos", a adăugat Videanu.

El a spus, legat de acuzaţiile lui Victor Ponta potrivit cărora ar fi semnat contracte cu băieţii deştepţi, că în timpul mandatului său nu s-a încheiat niciun contract nici măcar de 0,01 megawaţi, un contract bilateral cu Hidroelectrica.

"Toate contractele s-au încheiat în 2003-2004, atunci când Victor Ponta era şeful Corpului de Control al Guvernului din acea vreme sau în perioada mandatului domnului Şereş", a precizat Adriean Videanu.

El a arătat că la începutul mandatului său a dat un ordin de ministru, Ordinul 466, în care a specificat că orice cantitate de energie se tranzacţionează numai pe Bursă, în mod transparent.

El a mai spus că nu a avut niciun fel de implicare în deciziile managementului de la Hidroelectrica şi că PSD este cel care a numit persoana care a fost director general al companiei.

Adriean Videanu a arătat că un argument posibil al atacului lui Victor Ponta la adresa sa este că a îndrăznit să se lege de prietenul său, Robert Negoiţă.

"Aş vrea să vă mai dau un argument posibil al atacului domnului Ponta: pentru că am îndrăznit să mă leg de prietenul domniei sale, domnul Robert Negoiţă, care aşa cum l-a numit o parte a presei, proxenet, şi vă invit pe fiecare să citiţi stenogramele DIICOT care au făcut deliciul mass-media în cursul anului 2010, probabil domnul Ponta a fost partener al domnului Robert Negoiţă, aşa cum spunea o parte dintre voi la acea vreme. Probabil din prietenie cu domnul Robert Negoiţă, cu care se afişează pe banere şi peste tot, domnul Ponta s-a simţit ameninţat de aprecierile pe care noi le-am făcut şi pe care le-am luat din presa zilei din acea perioadă a sfârşitului anului 2010", a explicat Videanu.

Videanu a mai spus că Victor Ponta aduce o noutate în peisajul politic românesc, pentru că este prima dată când "un prim-ministru iresponsabil fără dovezi ameninţă, jigneşte şi face o presiune incalificabilă asupra justiţiei".

"Condamn ferm atacul împotriva justiţiei", a adăugat Videanu.

El a mai spus, legat de aprecierea lui Ponta la adresa sa, referitor la "cel mai mare hoţ din România", că îl roagă să se uite în oglindă şi poate va vedea în spatele său "tunurile de la Turceni şi Rovinari".

"Legat de aprecierea pe care a făcut-o la adresa mea, vreau să-i spun domnului Ponta că, dacă vrea să-l vadă pe cel mai mare hoţ din România, îl rog să se uite mâine dimineaţă în oglindă şi poate vede în spatele domniei sale tunurile de la Turceni şi Rovinari", a arătat Videanu.

Videanu a mai spus că Ponta nu a scos niciun cuvânt în privinţa acuzaţiilor pe care el i le-a adus la bilanţul guvernării Ponta, arătând că acesta a făcut 38 de promisiuni în domeniile economic, social şi politic şi rezultatele sunt zero, la o lună de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici