Ponta: Decizia PDL de a boicota votul încheie legenda lui Băsescu cel curajos. Preşedintele e un laş

Premierul Victor Ponta a afirmat că decizia PDL de a boicota referendumul încheie "legenda lui Băsescu cel curajos, care se prezintă în faţa poporului" şi dovedeşte că preşedintele suspendat este "un laş şi un mincinos".

561 afișări
Imaginea articolului Ponta: Decizia PDL de a boicota votul încheie legenda lui Băsescu cel curajos. Preşedintele e un laş

Ponta: Decizia PDL de a boicota votul încheie legenda lui Băsescu cel curajos. Preşedintele e un laş (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu pot decât să salut faptul că legenda lui «Băsescu cel curajos, care merge în faţa poporului» a ajuns la final. Astăzi, Băsescu este un laş, un mincinos şi- ca să citez din decizia Curţii Constituţionale care spune că participarea la vot este un act de responsabilitate - un iresponsabil care a distrus România în aceşti ultimi opt ani", a spus Ponta.

Premierul a arătat că Traian Băsescu şi PDL acţionează neconstituţional şi infracţional, deoarece legea prevede că împiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi.

Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Surse din partid au relatat pentru MEDIAFAX că decizia a fost luată cu 59 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Conform surselor citate, PDL a decis totodată să nu îşi retragă reprezentanţii din secţiile de votare.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, marţi, într-o discuţie on-line la ziare.com, că neprezentarea la vot la referendum "poate fi mai valoroasă" decât un vot împotriva demiterii sale, el susţinând că prin această atitudine nu este laş, ci acţionează pentru interesul naţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici