CONSULTĂRILE DE LA COTROCENI s-au încheiat după 20 de minute. Băsescu a spus partidelor că anunţă premierul la 12.00. Ponta, singura propunere a partidelor

Consultările de la Palatul Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare, pe tema desemnării premierului, s-au încheiat, acestea durând aproximativ 20 de minute. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor partidelor prezenţi la consultările de la Cotroceni că va anunţa premierul desemnat la ora 12.00, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

4451 afișări
Imaginea articolului CONSULTĂRILE DE LA COTROCENI s-au încheiat după 20 de minute. Băsescu a spus partidelor că anunţă premierul la 12.00. Ponta, singura propunere a partidelor

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

10:50 - Băsescu a spus partidelor că anunţă premierul la 12.00. Ponta, singura propunere a partidelor

Din partea partidelor, singura propunere pentru poziţia de prim-ministru a fost Victor Ponta, susţinută de partidele din USL, respectiv PSD, PNL, PC şi UNPR, au relatat aceleaşi surse.

VEZI AICI documentul privind mandatul delegatiei USL la consultări

10:25 Consultările s-au încheiat

Deocamdată, presa nu are acces în Palatul Cotroceni, însă sunt aşteptate declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu la ora 12.00.

10:00 -  Consultările de la Cotroceni au început

Înaintea consultărilor cu şeful statului, liderii USL au avut o întâlnire. Din partea USL, la discuţii participă Victor Ponta (PSD), Eduard Hellvig (PNL), Daniel Constantin (PC) şi Gabriel Oprea (UNPR). Liderul PNL Crin Antonescu a refuzat să participe la consultări, deşi, aşa cum a declarat, săptămâna trecută a participat, alături de Victor Ponta, la o întâlnire informală la Cotroceni, cu preşedintele Băsescu.

La consultările de la Cotroceni au mai fost invitaţi Vasile Blaga (PDL), Simona Man (PPDD), Kelemen Hunor (UDMR), Mihai-Răzvan Ungureanu (FC), Aurelian Pavelescu (PNŢCD), precum şi minorităţile naţionale din Parlament.

09:30 -  Ponta: Desemnarea premierului este doar o formalitate

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la sediul USL, că la consultările de la Palatul Cotroceni va merge câte un reprezentant din partea fiecărei formaţiuni componente a Uniunii. Ponta a spus că la consultări vor merge astfel patru reprezentanţi ai USL.

În ceea ce priveşte desemnarea primului ministru de către preşedintele Traian Băsescu, Ponta a arătat că acest lucru este doar o formalitate.

Primul ministru a ţinut să-şi arate îngrijorarea faţă de situaţia din nordul Moldovei şi a spus că imediat după consultările de la Cotroceni se va întoarce al Guvern pentru a se ocupa de acest lucru împreună cu ministrul de Interne, Mircea Duşă.

Liderii USL s-au întâlnit luni dimineaţă la sediul USL pentru o şedinţă scurtă, care are loc înainte de consultările de la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici