Ponta despre Ghiţă: Nu am auzit ca un procuror să interzică unui parlamentar să meargă la Parlament

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a comentat cazul deputatului Sebastian Ghiţă afirmând că nu a auzit niciodată, într-o democraţie, ci doar în dictaturi, ca unui parlamentar să îi fie interzis de către un procuror să meargă la Parlament, acest lucru fiind un precedent extrem de grav.

494 afișări
Imaginea articolului Ponta despre Ghiţă: Nu am auzit ca un procuror să interzică unui parlamentar să meargă la Parlament

Ponta despre Ghiţă: Nu am auzit ca un procuror să interzică unui parlamentar să meargă la Parlament (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu ştiu dacă mai e România o ţară democratică, dar, într-o ţară democratică, o decizie a unui procuror poate fi cenzurată şi schimbată de către judecători", a adăugat Ponta la România TV.

Şeful Guvernului a adăugat că nimeni nu poate face presiuni asupra cuiva, în acest caz asupra lui Ghiţă, ca el să fie convins de acesta să demisioneze din postul de prim-ministru.

"Nu poate să facă nimeni presiuni să îmi dau demisia. Sigur că se fac, public, începând cu preşedintele Iohannis, cu mulţi alţi oameni, dar sunt un om pe picioarele mele şi ştiu de cine am fost numit în funcţie, doar cei care m-au numit acolo îmi pot cere demisia, nu altcineva", a spus Ponta.

Urmărirea penală a lui Sebastian Ghiță a fost extinsă pentru trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor UE şi coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 şi la cele prezidenţiale din 2014, potrivit DNA.

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că împotriva sa a fost luată o nouă măsură, de a nu părăsi Ploieştiul, el susţinând că această decizie a fost luată probabil pentru a fi umilit şi că abuzurile asupra cetăţenilor nu pot fi tolerate.

El a mai afirmat că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susţinând că este un dosar politic care vizează ”dărâmarea acestui guvern”.

El a mai spus că "nu îl poate influenţa pe primul-ministru să îşi dea demisia atunci când doresc procurorii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici