Ponta: E normal ca fiecare lider să propună proiecte, dar până în martie competiţia să se termine

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, marţi, referindu-se la poziţiile critice exprimate de Adrian Năstase şi Miron Mitrea, că este firesc ca liderii partidului să propună proiecte în perspectiva Congresului, dar această competiţie internă ar trebui să se încheie cât mai repede.

9 afișări
Imaginea articolului Ponta: E normal ca fiecare lider să propună proiecte, dar până în martie competiţia să se termine

Ponta: E normal ca fiecare lider să propună proiecte, dar până în martie competiţia să se termine (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că poziţiile critice exprimate de unii lideri ai partidului sunt fireşti, în condiţiile în care în primăvară este aşteptat un Congres în care să se desfăşoare alegeri pentru funcţiile de conducere ale partidului.

El a explicat, pentru MEDIAFAX, că luările de poziţie sunt fireşti, întrucât este normal ca fiecare lider să propună proiecte şi să îşi exprime punctele de vedere în perspectiva alegerilor de la Congres.

"Îmi doresc însă ca această perioadă de competiţie între proiecte şi luări de poziţie să fie cât mai scurtă şi să se încheie cât mai repede. Trebuie ca până în martie, când este de aşteptat să se organizeze Congresul, să se rezolve această competiţie şi să se decidă cine şi cum va conduce partidul, indiferent cine va câştiga la alegeri. Că va fi Mircea Geoană sau că va fi altcineva, foarte bine", a adăugat Ponta.

Vicepreşedintele PSD a precizat că partidul ar trebui să treacă peste această etapă de competiţie internă cât mai repede, pentru că riscă să rămână fără structuri în teritoriu dacă lupta pentru funcţiile de conducere ale partidului va dura prea mult.

"Să se decidă la Congres cine va conduce partidul şi în ce fel, în ce formulă, pentru ca apoi să ne vedem de treabă pentru partid, nu pentru funcţii, să ne apărăm oamenii din teritoriu care încep să fie ameninţaţi, şantajaţi, luaţi cu japca şi să începem să ne pregătim pentru alegerile din 2012. Dacă mai stăm mult în această etapă de competiţii, de divergenţe riscăm să pierdem structurile din teritoriu", a mai declarat Ponta.

Liderul PSD Adrian Năstase susţine, într-o postare pe blog de luni, că, din 2004, partidul s-a destructurat organizatoric, şi-a pierdut combativitatea şi a devenit o formaţiune mică, "de rangul doi", faţă de care PDL, "exceptând excesele antidemocratice şi lipsa de ideologie", este mai bine organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici