Ponta: Foarte probabil, pe 1 august voi anunţa intenţia de a candida la Preşedinţie

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că este foarte probabil ca, pe 1 august, să îşi anunţe oficial intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din acest an.

228 afișări
Imaginea articolului Ponta: Foarte probabil, pe 1 august voi anunţa intenţia de a candida la Preşedinţie

Ponta: Foarte probabil, pe 1 august voi anunţa intenţia de a candida la Preşedinţie (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Foarte probabil, pe 1 august voi anunţa intenţia de a candida", a spus Ponta, la DC News.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că la reuniunea informală de la Orăştie a liderilor PSD le-a spus colegilor că dacă există sprijinul lor, el este pregătit pentru o candidatură la Preşedinţie, menţionând că nu au existat presiuni pentru a candida, iar la 1 august va avea loc Consiliul Naţional.

Ponta a mai spus, luni, că după 10 septembrie va avea loc Congresul PSD. El a menţionat că cei care doresc să candideze la Preşedinţie vor putea anunţa acest lucru la reuniunea din 1 august.

Premierul a menţionat că Mircea Geoană a spus la reuniune că îl va sprijini dacă va fi candidatul PSD la Preşedinţie. "Apreciez poziţia domnului Geoană", a spus Ponta.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că nu au fost presiuni la adresa sa pentru a candida. El a mai precizat că a învăţat, ca preşedinte al PSD, să reziste la presiuni.

Surse din PSD au declarat agenţiei MEDIAFAX că preşedintele PSD, Victor Ponta, va candida la alegerile prezidenţiale, Comitetul Executiv urmând să propună acest lucru Consiliului Naţional, convocat pentru data de 1 august, iar Congresul, stabilit pentru 6-7 septembrie, va valida candidatura, potrivit discuţiilor informale de la CExN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici