Ponta garantează, la Congresul European Evreiesc, că România nu se va alătura partidelor extremiste

Premierul Ponta a garantat, marţi seara, la Congresul European Evreiesc că România nu va trimite niciun membru în viitorul Parlament European care să se integreze grupului partidelor antieuropene şi extremiste, el adăugând că reprezentanţii ţării vor fi alături de partidele politice tradiţionale.

400 afișări
Imaginea articolului Ponta garantează, la Congresul European Evreiesc, că România nu se va alătura partidelor extremiste

Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Cred că este un lucru extraordinar că, în România, nicio forţă politică cu adevărat extremistă nu a prins cu adevărat contur şi sprijin popular. Pot să garantez că România nu va trimite în viitorul Parlament European niciun membru a ceea ce probabil va constitui grupul partidelor antieuropene şi extremiste. Toţi reprezentanţii României în Parlamentul European vor fi alături de familiile politice tradiţionale şi vor contribui la ceea ce înseamnă efortul la nivel european pentru integrare şi pentru păstrarea valorilor fundamentale ale Europei", a spus Ponta în discursul susţinut la dineul oferit de Congresul European Evreiesc şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România cu prilejul primei reuniuni la Bucureşti a Comunităţilor Evreieşti din Europa, la Palatul Parlamentului.

Totodată, premierul a apreciat faptul că trebuie să fie păstrată memoria greşelilor din trecut, cu atenţie la ce se întâmplă astăzi şi mâine.

"Cred cu toată tăria că România de astăzi îşi cunoaşte şi îşi asumă trecutul, şi-a învăţat lecţiile din trecut şi este capabilă să fie o societate democratică, o societate în care respectul pentru tradiţie, pentru comunitate, există, acolo unde toleranţa şi dialogul reprezintă regula, acolo unde conflictul sau extremismul sunt excepţii extrem, extrem de rare. Din acest punct de vedere, mă mândresc ca român cu o societate modernă, o societate deschisă şi o societate tolerantă", a spus Ponta.

El a adăugat că provocări vor exista tot timpul şi a dat ca exemplu partidul Jobbik, din Ungaria, dar a apreciat faptul că există forţe politice şi democratice care sancţionează manifestările extremiste. Totodată, premierul a atras atenţia că este necesară atenţie şi la manifestările extremiste interne, nu doar la cele externe.

"Cred că România nu trebuie doar să se uite la extremiştii altora, ci trebuie să sancţioneze proprii reprezentanţi care folosesc în discursul public accente şovine, accente xenofobe, şi există asemenea situaţii. În faţa acestor tipuri de manifestări, cred că, indiferent de opţiuni politice, absolut toţi cei ce reprezinteă poporul român trebuie să aibă o reacţie clară şi coordonată", a mai avertizat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici