Ponta: Ideea amânării desemnării premierului ar fi iresponsabilă, se prejudiciază bugetul şi negocierile cu FMI

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, că ideea amânării desemnării viitorului premier de către preşedintele Traian Băsescu ar fi una "iresponsabilă", el arătând că o eventuală întârziere va prejudicia elaborarea bugetului pe 2013 şi negocierile cu FMI.

404 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ideea amânării desemnării premierului ar fi iresponsabilă, se prejudiciază bugetul şi negocierile cu FMI

Ponta: Ideea amânării desemnării premierului ar fi iresponsabilă, se prejudiciază bugetul şi negocierile cu FMI (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă are vreo veste de la preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Veşti nu am, nici porumbei călători. Eu exprim speranţa, ca lider al USL şi premier în funcţie, ca finalizarea procedurilor constituţionale de desmenare şi învestire să aibă loc cât mai repede pentru că nu avem buget pentru 2013 - nici nu avem cum, pentru că noul Guvern îl propune - iar dacă întârziem prea mult nu mai vine delegaţia FMI. Pe de altă parte, în 2013 ar trebui să intre în vigoare nişte legi care produc efecte fundamentale asupra bugetului".

Ponta a subliniat faptul că ideea amânării desemnării premierului ar fi una iresponsabilă şi împotriva intereselor României.

"Nu e vorba de interesul USL sau al meu personal. Eu sunt premier şi acum. Nu am o problemă de Crăciun - sunt sau nu - tot prim-ministru sunt. Am o mare problemă dacă nu am Guvern învestit constituţional de Parlament pentru a putea să vin cu bugetul, să pot să dau Oordonanţe pe baza legii dată de Parlament, să discut cu partenerii internaţionali. Ar fi un gest de mare iresponsabilitate, nu cred că cineva îşi va asuma un asemenea gest", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici