Ponta, întrebat cum se înţelege cu Dan Diaconescu: Perfect, pentru că nu vorbim

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, că săptămâna viitoare va fi negocieri cu PPDD pentru crearea de majorităţi la nivel local, parlamentar şi guvernamental, până atunci având loc evaluări ale situaţiei din teritoriu şi a arătat că se înţelege perfect cu Dan Diaconescu deoarece nu vorbesc.

484 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat cum se înţelege cu Dan Diaconescu: Perfect, pentru că nu vorbim

Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

„O să avem negocieri săptămâna viitoare (cu PPDD- n.r.).. În funcţie de rezultatul negocierilor putem să semnăm sau nu un protocol de colaborare. În aceste zile, după cum aţi văzut, evaluăm situaţia din teritoriu”, a afirmat Ponta.

Întrebat cum se înţelege cu Dan Diaconescu, Ponta a răspuns: „Perfect, că nu vorbim. Eu am discutat cu conducerea partidului, doamna Man, secretarul general şi, în rest, discutăm din punct de vedere al majorităţilor politice la nivel local, la nivel parlamentar şi guvernamental”.

Ponta a mai arătat că îl felicită „strict politic” pe VVasile Blagaîntrucât, cu doar 12%, „a devenit şef peste toate judeţele din România, manipulând pe cei de la PNL”.

„Dincolo de politică, dacă vorbim de faptul că totuşi românii au votat în 2012, practic, în toată ţara, să nu mai fie PDL la guvernare, iar în 2014, după înţelegerea dintre Blaga-Iohannis, se trezesc cu PDL la guvernare în teritoriu, nu prea e corect, dar aşa e în politică”, a adăugat Ponta.

Victor Ponta a mai arătat că, atunci când PPDD era aliat cu PDL şi PNL şi a semnat moţiunea de cenzură, acest partid era declarat de către unii analişti drept „aliat extrem de important şi extraordinar de bun”, iar dacă se aliază cu PSD, este considerat „rău”.

„Dacă nu se mai aliază cu PDL şi PNL, deodată cei de la PPDD sunt foarte răi. Să fim serioşi! Deci ei sunt buni dacă se aliază cu PDL şi PNL şi sunt răi că se aliază cu noi? Nu, eu cred că electoratul PPDD este mult mai apropiat ca şi gândire, ideologie, cerinţe şi aşteptări de electoratul de centru-stânga al PSD”, a mai spus Ponta.

El a mai spus că, dacă PPDD va avea prezenţă în guvern, reprezentanţii PPDD vor fi stabiliţi de acest partid.

Întrebat în legătură cu faptul că Dan Diaconescu ar dori conducerea a două ministere, Transporturi şi Diaspora, Ponta a răspuns: „Acum, dacă îi dăm lui Diaconescu tot ce îşi doreşte, el o să fie preşedintele României, a anunţat asta, după cum a fost şi deputat de Gorj”.

Ponta a mai arătat că nu îl deranjează dacă există şi alte păreri în PPDD, cum este a lui Daniel Fenechiu.

„Nu totdeauna toată lumea este de acord cu ceea ce se decide, de aceea avem structuri, ne sfătuim. Doar în partidul domnului Antonescu, când Antonescu era preşedinte, dădeau cu toţii din cap că da, are dreptate Crin. Acum, noi, ceilalţi, suntem fiinţe vii”, a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici