Ponta: Justiţia nu s-a reformat. Nici nu mai ţin minte pentru ce a fost condamnat Mischie

Victor Ponta a declarat, joi, că justiţia nu s-a reformat şi nu e performantă, o reformă reală în domeniu presupunând şi termene mai scurte la procese, premierul dând ca exemplu cei nouă ani care s-au scurs până la condamnarea definitivă a fostului preşedinte al CJ Gorj Nicolae Mischie.

435 afișări
Imaginea articolului Ponta: Justiţia nu s-a reformat. Nici nu mai ţin minte pentru ce a fost condamnat Mischie

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a declarat, joi, la Târgu Jiu, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, că până şi el uitase faptele pentru care mai era judecat Mischie, menţionând că după atâta timp efectul unei condamnări asupra oamenilor este mult mai redus decât atunci când justiţia ar pronunţa o sentinţă mult mai apropiată de data la care se produc faptele în baza cărora este acuzată o persoană.

"De fapt, justiţia nu s-a reformat şi nu e performantă. Când a fost condamnat domnul Mischie până şi eu nu mai ţineam minte pentru ce a fost condamnat, dacă nu se judecă procesele mai repede. Cine e vinovat plăteşte, cine e nevinovat, scapă. Aşa ţinem un proces nouă ani, zece ani, 15 ani şi care mai e efectul pentru oameni după zece ani că cineva mai primeşte o pedeapsă?", a întrebat, retoric, premierul Victor Ponta.

Acesta a menţionat că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, îşi doreşte o reformă reală în sistem, reformă care să presupună cel puţin trei modificări de bază, care să fie în avantajul oamenilor de rând.

"Am de gând să mergem mai departe cu reforma adevărată a Justiţiei, care ar însemna procese mai scurte, accesibilitate pentru oameni, că dacă nu ai bani să mergi de 100 de ori la Bucureşti sau Craiova te laşi păgubaş şi oamenii nu au bani ca să plătească, iar judecătorii sau procurorii, când greşesc, să plătească, pentru că şi noi când greşim plătim", a declarat Ponta.

Premierul a menţionat că de-abia după ce ar fi îndeplinite aceste trei condiţii pe care le consideră de bază justiţia din România ar putea fi una cu care "să se mândrească" şi preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici