Ponta, la Bruxelles: În drum spre aeroport o să îl caut pe preşedinte pentru întâlnirea de miercuri

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după reuniunea de la Bruxelles, că în drum spre aeroport o să îl caute pe preşedinte pentru întâlnirea de miercuri legată de mandatul de reprezentare la Consiliul European.

384 afișări
Imaginea articolului Ponta, la Bruxelles: În drum spre aeroport o să îl caut pe preşedinte pentru întâlnirea de miercuri

Victor Ponta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În drum spre aeroport o să îl caut pe preşedinte ca să stabilim întâlnirea", a spus Ponta, răspunzând unei întrebări.

El a precizat că la întrevederea avută săptămâna trecută cu şeful statului a fost convenit să fie organizată o nouă întâlnire după ce el revine de la reuniunea prim-miniştrilor din statele membre ale grupului "Prietenii Coeziunii", în care se discută despre bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020.

Ponta a precizat totodată că îi va solicita preşedintelui, inclusiv în scris dacă este nevoie, mandatul de a reprezenta România la următorul Consiliu European, din luna noiembrie.

"Dacă preşedintele îmi dă mandatul, mă duc, dacă nu îmi dă mandatul, merge preşedintele. Cred că, pe baza implicării mele, pot reprezenta România foarte bine", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă poate anticipa decizia pe care o va lua preşedintele Băsescu, Ponta a răspuns: "Este măcar unul dintre cetăţenii României care poate anticipa deciziile preşedintelui?".

Preşedintele Traian Băsescu nu a primit solicitare din partea premierului Victor Ponta de a avea o întrevedere miercuri, aceasta urmând a fi stabilită când va fi adresată solicitare, în funcţie de agendele celor doi, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a primit până la această oră nicio solicitare din partea primului-ministru al Guvernului României, domnul Victor Ponta, în vederea unei întâlniri în cursul zilei de mâine. Când va exista o astfel de solicitare, evident se va stabili o zi şi o oră în funcţie de agendele celor doi înalţi oficiali", a declarat Oprea.

În programul public de miercuri al preşedintelui Băsescu, anunţat de Administraţia prezidenţială, figurează primirea delegaţiei FMI, BM şi CE şi a unei delegaţii a companiei Dacia-Renault.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici