Ponta: Nimeni nu se pricepe mai bine la murdăriile din proiectul Roşia Montană decât Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că "nimeni nu se pricepe mai bine la murdăriile din proiectul Roşia Montană" decât preşedintele Băsescu, şeful Guvernului comentând astfel afirmaţiile şefului statului potrivit cărora în Bucureşti există "un protest curat" şi la Roşia Montană unul "fabricat".

451 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nimeni nu se pricepe mai bine la murdăriile din proiectul Roşia Montană decât Traian Băsescu

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Nimeni nu se pricepe mai bine la murdăriile din proiectul Roşia Montană, pentru că dânsul de aia îl promovează de atâţia ani. Nu am cunoştinţele domniei sale, de ani de zile de când se luptă pentru proiectul de la Roşia Montană cred că ştie şi ce e murdar şi ce e curat. Sunt convins că o să vă spună la următoare emisiune la care vine", a spus Ponta, întrebat despre afirmaţiile lui Băsescu despre protestele de la Bucureşti şi Roşia Montană.

Întrebat în legătură cu faptul că Dan Şova a afirmat la Comisia specială Roşia Montană că afacerea RMGC are "conotaţii imorale" şi că exită "aspecte cu conotaţii penale", Ponta a spus că nu a avut informaţii privind comiterea unor fapte penale la Roşia Montană.

"Cred că Şova s-a uitat pe internet, ca Blejnar, (...) De unde să ştie el de lucruri penale?", a spus Ponta.

În legătură cu faptul că şeful SRI a declarat că protestele pe tema Roşia Montană au fost "puse la punct" de grupuri anarhiste, Ponta a arătat: "Primesc şi eu informări foarte bune şi utile şi de la SRI şi de la SIE şi de la celelalte, dar nu pot să comentez. Ce a spus şeful SRI este arhisuficient".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o emisiune la Pro TV, că vrea să îşi păstreze o poziţie de neutralitate în proiectul exploatării miniere de la Roşia Montană.

El a a mai spus că în Bucureşti există "un protest curat" şi la Roşia Montană unul "fabricat".

"Eu sunt absolut de acord că ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi în multe alte oraşe ale ţării m-a făcut să adopt o poziţie netru faţă de proiect, să nu mai spun: îl susţin sau nu îl susţin, dar am obligaţie să dau informaţie corectă şi, în timp ce sunt de acord cu dreptul acestor oameni de a se manifesta, cum sunt cum sunt de acord şi cu cei de la Roşia Montană, dar am un comentariu pentru ce fac cei de la Roşia Montană, aici este un protest curat, acolo este unul fabricat, chiar dacă pe fond au dreptate: oamenii aceia vor locuri de muncă", a spus el.

Directorul SRI, George Maior, a declarat, luni, după discuţiile din Comisia parlamentară de control, că în cazul protestelor legate de subiectul Roşia Montană au fost tentative ale unor "structuri extremiste eco-anarhiste" de a deturna şi exploata protestele.

Maior a declarat că SRI a acordat atenţie acţiunilor interesate menite să influenţeze actul decizional în cazul Roşia Montană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici