Ponta: Nu cred că o să reuşim să facem un sistem perfect de pachet de bază în sănătate de la început

Guvernul nu va reuşi să facă de la început "un sistem perfect" al pachetului de servicii medicale de bază, deoarece nimeni nu a reuşit aşa ceva, a afirmat, în Guvern, premierul Victor Ponta, care i-a cerut ministrului Sănătăţii să identifice eventualele disfuncţionalităţi pentru a fi remediate.

126 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu cred că o să reuşim să facem un sistem perfect de pachet de bază în sănătate de la început

Ponta: Nu cred că o să reuşim să facem un sistem perfect de pachet de bază în sănătate de la început (Imagine: Shutterstock)

"Nu cred că o să reuşim să facem un sistem perfect de pachet de bază de la început, nimeni n-a reuşit aşa ceva, ci doar să fiţi foarte atent, că prezentaţi publicului larg, să vedeţi ce disfuncţionalităţi sunt în aplicare", i-a spus Ponta ministrului de resort, Nicolae Bănicioiu, la începutul şedinţei de guvern.

El i-a cerut acestuia să urmărească şi efectele aplicării noilor măsuri şi, în cazul în care apar probleme, să prezinte în Guvern actele normative necesare eliminării disfuncţionalităţilor.

Ministrul Sănătăţii a început să vorbească despre beneficiile pe care le va aduce implementarea pachetului de servicii medicale de bază, dar, după scurt timp, a fost întrerupt de către premier, care i-a cerut să informeze populaţia, cu ajutorul presei, şi nu pe membrii Guvernului.

"Nu pe noi trebuie să ne convingeţi - pe noi ne-aţi convins - ci trebuie să ştie fiecare român, pentru că sănătatea îl priveşte pe fiecare", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici