Ponta: Nu există nicio decizie trimisă de Curtea Constituţională care să nu fie deja în Monitorul Oficial

Premierul Victor Ponta susţine că nu există nicio decizie trimisă de Curtea Constituţională care să nu fie deja publicată în Monitorul Oficial şi solicită ca instituţiile statului, precum Monitorul sau Ministerul Administraţiei, să nu fie folosite "ca minge de ping-pong" în campania electorală.

565 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu există nicio decizie trimisă de Curtea Constituţională care să nu fie deja în Monitorul Oficial

Ponta: Nu există nicio decizie trimisă de Curtea Constituţională care să nu fie deja în Monitorul Oficial (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am verificat şi nu există nicio decizie trimisă de Curtea Constituţională care să nu fie deja publicată în Monitorul Oficial. Am publicat absolut tot şi orice vine de la Curtea Constituţională, imediat publicăm. Văd că deja este o isterie şi aş vrea totuşi să fac un apel ca instituţiile statului să nu fie mereu folosite ca minge de ping-pong în această campanie electorală", a spus Ponta.

Într-un comunicat transmis ulterior de către Secretariatul General al Guvernului (SGG) se arată că CC a informat opinia publică în legătură cu şase decizii şi hotărâri, dintre care patru au fost pronunţate în data de 9 iulie 2012 şi două pronunţate în data de 10 iulie 2012, şi că dintre toate aceste decizii şi hotărâri a fost transmisă la SGG, pentru a fi publicată în Monitorul Oficial, o singură hotarare, respectiv Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 1 din 9 iulie 2012 privind constatarea împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de preşedinte al României.

"Această hotărâre a fost transmisă în cursul zilei de astăzi, 10 iulie 2012, la Monitorul Oficial, care a publicat-o în ediţia nr. 467/10 iulie 2012. Până astăzi, 10 iulie 2012, orele 19:00, Curtea Constituţională nu a mai transmis la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, niciuna dintre celelalte cinci decizii si hotărâri menţionate mai sus", se arată în comunicat.

SGG mai asigură că va transmite Monitorului Oficial toate deciziile şi hotărârile Curţii Constituţionale în discuţie, de îndată ce vor fi primite pentru a fi publicate.

"Atragem atenţia domnului deputat Cezar Preda să nu mai folosească în campania electorală informaţii neadevărate ori date false şi să nu mai implice organismele tehnico-administrative ale statului în lupta politică. În situaţia în care va continua această practică, ne vom adresa instituţiilor statului pentru adoptarea măsurilor legale ce se impun", se mai arată în comunicat.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a anunţat, marţi, că împotriva Secretarului General al Guvernului Ponta şi a directorului Monitorului Oficial va fi depusă plângere penală pentru nepublicarea deciziilor Curţii Constituţionale, cum este cea privind neconstituţionalitatea restrângerii atribuţiilor Curţii.

El a precizat că PDL va face conferinţă de presă din oră în oră pentru că Victor Ponta şi USL nu publică în Monitorul Oficial hotărârile Curţii Constituţionale.

"Nici la această oră hotărârea Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii care restrânge atribuţiile Curţii nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Am avertizat USL că acest lucru este sancţionat de Codul penal, în aceste condiţii anunţăm că astăzi 10 iulie, PDL depune plângere penală împotriva secretarului general al Guvernului Ponta şi a directorului Monitorului Oficial", a spus Preda.

El a arătat că o consecinţă a nepublicării în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale privind limitarea atribuţiilor sale este faptul că sesizările preşedinţilor celor două camere Vasile Blaga şi Roberta Anastase nu au putut fi judecate de Curte, iar aceştia nu-şi pot apărare drepturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici