Ponta: Nu vreau o polemică de la distanţă cu Iohannis, dar mă simt un pic ca pe vremea lui Băsescu. Dacă mă dau jos cei de la PDL-PNL, este o bătălie politică împotriva votanţilor

Liderul PSD, premierul Ponta, spune că nu vrea să intre în polemică de la distanţă cu preşedintele Iohannis, care i-a cerut demisia, dar că se simte ca în perioada lui Băsescu, spunând că el este cercetat în continuare de procuror şi reluând ideea că Iohannis a candidat la alegeri trimis în judecată.

285 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu vreau o polemică de la distanţă cu Iohannis, dar mă simt un pic ca pe vremea lui Băsescu. Dacă mă dau jos cei de la PDL-PNL, este o bătălie politică împotriva votanţilor

Ponta: Nu vreau o polemică de la distanţă cu Iohannis, dar mă simt un pic ca pe vremea lui Băsescu (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

"Trebuie toţi să fim egali", a spus Ponta la Antena 3, referindu-se la faptul că preşedintele Klaus Iohannis, care îi cere să demisioneze pentru că Direcţia Naţională Anticorupţie cere urmărirea sa penală, a candidat şi câştigat alegerile prezidenţiale de anul trecut fiind trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ponta a mai arătat că majoritatea parlamentară care susţine Guvernul nu are 231 deputaţi, parlamentarii care au votat, marţi, respingerea cererii DNA de urmărire penală fiind din toate partidele cu excepţia PNL şi apărând un principiu, şi anume că un guvern este numit şi schimbat de Parlament.

Premierul a mai arătat că interesul naţional, invocat de preşedintele Iohannis, nu înseamnă că România trebuie să stea mai multe luni fără un guvern, în scandal.

Ponta: Dacă mă dau jos cei de la PDL-PNL, este o bătălie politică împotriva votanţilor

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că el a fost numit prin vot de către cetăţeni şi ,dacă membrii PNL îl vor înlătura pentru un dosar care nu are legătură cu activitatea sa de prim-ministru, acest lucru va reprezenta "o bătălie politică împotriva oamenilor".

"Oamenii spun: <<Domne', noi am numit Guvernul, şi preşedintele la fel, noi, oamenii care i-am numit, avem voie să îi dăm jos.>>. Când? <<La alegeri, bineînţeles, şi prin reprezentanţii noştri>>. Altfel, dacă oamenii m-au numit pe mine prin vot şi mă dau jos cei de la PDL-PNL pentru că există un dosar care nu are nicio legătură cu activitatea mea de prim-ministru, categoric asta este o bătălie politică împotriva exact celor care ne votează", a spus Ponta, la Antena 3.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Deputaţii au respins, marţi, în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, şi pentru conflict de interese.

Astfel, raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, care a respins solicitarea de încuviinţare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, a fost menţinut, marţi, de plenul Camerei, 231 din cei 351 de deputaţi prezenţi votând pentru acest aviz de neţncepere a urmăririi penale.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că probabil nu l-ar fi suspendat pe Victor Ponta dacă Parlamentul ar fi încuviinţat urmărirea penală, apreciind că premierul a avut trei variante de acţiune, dar a ales-o pe "cea mai proastă", care nu-i va permite să demonstreze că este nevinovat, aşa cum susţine.

"Domnul Ponta a ales să sacrifice interesul României pentru interesul propriu. Din acest motiv am spus că e o zi tristă pentru democraţia din România. Ce să înţeleagă un cetăţean simplu de aici? Că oricine e acuzat de o faptă penală poate fi cercetat şi judecat, dar primul ministru nu, fiindcă dispune de o majoritate parlamentară? Ce să înţeleagă un simplu ales local de aici? Că el poate să fie cercetat şi judecat pentru conflict de interese, dar primul ministru nu, pentru că dispune de o majoritate parlamentară? Ce să înţeleagă un simplu parlamentar de aici? Că el poate să fie cercetat pentru conflict de interese dacă şi-a angajat un neam la biroul parlamentar, dar primul ministru nu, fiindcă dispune de o majoritate parlamentară? Ce să înţelegem de aici? Că există două Românii? Una a oamenilor simpli şi una a domnului Ponta?", a spus Iohannis.

La finele săptămânii trecute, preşedintele Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze din postul de prim-ministru, ca urmare a acuzaţiilor DNA la adresa sa, dar acesta a refuzat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici