Ponta: Orban a fost umilit din prostie şi la ordin politic de europarlamentari PDL. Aşa măgărie nu am văzut în acest an

Ministrul Leonard Orban, fost ministru chiar în Guvernul PDL, a fost umilit "din prostie" din cauza unui ordin politic transmis europarlamentarilor democrat-liberali, care au venit special în locul unor parlamentari PPE şi i-au convins şi pe alţii să voteze împotriva acestuia, afirmă premierul Victor Ponta.

1833 afișări
Imaginea articolului Ponta: Orban a fost umilit din prostie şi la ordin politic de europarlamentari PDL. Aşa măgărie nu am văzut în acest an

Leonard Orban 9(magine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Aşa măgărie nu am văzut în acest an", a spus Ponta la RTV, arătând că regula este ca europarlamentarii dintr-o ţară să îl susţină pe candidatul acelei ţări la un post în cadrul Uniunii Europene.

El a precizat de asemenea că europarlamentarii PSD l-au susţinut prin vot pe Dacian Cioloş, propus de Guvernul PDL pentru postul de comisar european.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre candidatura lui Leonard Orban pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, după ce acesta a primit aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a Parlamentului European.

Orban a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, el primit 14 voturi "împotrivă" şi 12 voturi "pentru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici