Ponta: Partidele USL vor vota în aprilie, în congrese, decizia de a nu colabora cu Băsescu şi PDL

Cele trei formaţiuni ale USL - PSD, PNL şi PC - vor decide "cel mai probabil pe 7 aprilie", la nivel de congres, că nu vor avea niciun fel de colaborare politică cu preşedintele Traian Băsescu şi PDL, a anunţat luni liderul social-democrat Victor Ponta.

285 afișări
Imaginea articolului Ponta: Partidele USL vor vota în aprilie, în congrese, decizia de a nu colabora cu Băsescu şi PDL

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cel mai probabil pe 7 aprilie, la finalizarea discuţiilor pentru alegerile locale, vom vota în structurile supreme ale celor trei partide, la nivel de Congres, decizia noastră, a celor trei partide, de a nu avea niciun fel de colaborare politică cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL", a declarat Victor Ponta, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a arătat că în congresele celor trei formaţiuni se va decide să meargă împreună "la alegerile locale, alegerile generale, la guvernarea de după noiembrie 2012, la alegerile prezidenţiale când vor avea loc acestea, cel mai târziu în 2014".

Întrebat în legătură cu declaraţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la o viitoare guvernare a PDL cu PNL după alegerile parlamentare, Ponta a subliniat că nu poate lua în serios ceea ce spune şeful statului.

De asemenea, co-preşedintele USL a subliniat că afirmaţia preşedintelui Băsescu că nu va numi un premier USL după alegerile parlamentare decât dacă va obţine majoritatea absolută în Legislativ, este doar o "fanfaronadă" a acestuia.

"Voinţa oamenilor exprimată la vot este mai puternică decât voinţa oricărui politician. (...) Un personaj politic care spune că nu respectă ceea ce votează românii la vot, este un personaj în afara Constituţiei şi a legilor ţării. Ca să vă spun cinstit, cred că este o fanfaronadă a domnului Băsescu. De ce îl luaţi în serios? Acum o lună ne-a spus că nu sunt bani pentru salarii, acum spune că sunt. Acum o lună vrea cu PSD, acum vrea cu PNL, de ce îl luaţi în serios? Eu chiar nu îl ascult, nu cred că este un personaj care trebuie luat în serios", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici