Ponta: PDL, susţinut de Băsescu, promovează sistemul mafiot clientelar

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, că PDL, susţinut de preşedintele Traian Bsăescu, promovează sistemul mafiot clientelar, el precizând că PDL este singurul partid care nu are nicio datorie, ci profit din activitatea politică.

24 afișări
Imaginea articolului Ponta: PDL, susţinut de Băsescu, promovează sistemul mafiot clientelar

Ponta: PDL, susţinut de Băsescu, promovează sistemul mafiot clientelar (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Aş vrea să spun, folosind o comparaţie a lui Traian Băsescu, că omul gras care s-a pus în spatele românului amărât este omul portocaliu, este PDL sprijinit de Traian Băsescu. Dacă bătălia lui Traian Băsescu ar porni împotriva acestui om gras, care e PDL, care promovează sistem mafiot clientelar, al lu Boc, Berceanu, Videanu, ar fi corect", a spus Ponta, referindu-se la compraţia făcută de către preşedintele Traian Băsescu între sistemul bugetar şi cel privat.

Liderul PSD a arătat că Traian Băsescu a ales, prin anunţul făcut joi, privind reducerea pensiilor şi salariilor, să pună costurile guvernării mafiote pe umerii populaţiei, respectiv ai pensionarilor, ai şomerilor, ai militarilor.

"PDL este singurul partid care nu are niciun fel de datorii, ci are profit din activitatea politică", a spus Ponta.

El a arătat că Traian Băsescu este interesat doar de propriul partid, dovedind că nu este preşedintele românilor.

"Traian Băsescu a dovedit că nu e preşedintele românilor. Îl interesează doar propriul său partid. A anunţat azi că Guvernul nu necesită remaniere, acest lucru este sistemul clientelat creat de Traian Băsescu", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, în finalul declaraţiei în care a anunţat reducerea salariilor şi pensiilor: "Dar sistemul bugetar nu poate fi atât de sus, din punct de vedere al salarizării şi al veniturilor în mod deosebit, că e o mare diferenţă între salarii şi venituri, în raport cu sectorul privat, care produce banii din care trăieşte sectorul bugetar. Repet, e ca un om foarte gras şi mare, de 200 de kilograme, care stă în spinarea unuia de 50 de kilograme şi tot vrea când vede farfuria cu mâncare, tot acela gras vrea să mănânce, nu-i lasă nimic celui slab, în spatele căruia stă".

Şeful statului a criticat PSD şi PNL pentru atitudinea avută când s-au aflat la guvernare.

"Nu vreau să intru în polemici cu nimeni, dar nu mă pot abţine să fac un comentariu legat de cei care sunt atât de nemulţumiţi de ceea ce a făcut Guvernul. Le-aş aduce aminte că din interese politice au lăsat România fără Guvern în ultimele patru luni ale anului 2009. Deci acest Guvern a început să ia măsurile la care se angajase cu Fondul abia din ianuarie. Le-aş aduce aminte că atunci când s-a dus Guvernul cu Legea pensiilor în Parlament, soluţia pe care au găsit-o pentru a încerca să obţină avantaje electorale a fost o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului în perioadă de criză. Nu aş vrea să le aduc aminte şi de risipa din 2008, care a adus voturi dar şi mari nenorociri României", a comentat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici