Ponta: Prezint coaliţiei o listă scurtă cu nume cu care mi-ar plăcea să colaborez ca preşedinte

Premierul Victor Ponta, a declarat, luni seară, la România TV, că marţi va prezenta coaliţiei de guvernare o listă scurtă cu nume cu care şi-ar dori să colaboreze ca preşedinte, iar când realizatorii i-au prezentat imagini cu Tăriceanu, Maior şi Meleşcanu, a spus că a colaborat bine cu toţi trei.

6579 afișări
Imaginea articolului Ponta: Prezint coaliţiei o listă scurtă cu nume cu care mi-ar plăcea să colaborez ca preşedinte

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că marţi de la ora 17.00 va avea o discuţie cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare şi va lansa invitaţia de refacere a USL, cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că va prezenta liderilor coaliţiei o listă scurtă cu numele celor cu care ar putea colabora dacă ar deveni preşedinte, pentru ca Guvernul să aibă o majoritate cât mai largă şi să fie asigurată o stabilitate cât mai mare până în 2016. Ponta a mai spus că le va cere acestora să analizeze numele din listă.

Preşedintele PSD a mai spus că formaţiunea sa are deja funcţia de vicepremier, iar Liviu Dragnea, ca preşedinte executiv al PSD, va fi cel care va negocia din partea social-democraţilor în coaliţie propunerea de premier în cazul în care Victor Ponta devine şef al statului.

Când realizatorii i-au prezentat imagini cu Teodor Meleşcanu, Călin Popescu Tăriceanu şi George Maior şi l-au întrebat dacă aceştia sunt pe listă, Ponta a răspuns că a colaborat foarte bine cu fiecare dintre cei trei, în funcţiile deţinute de aceştia.

Ponta a mai declarat că nu ştie ce funcţii vor avea aceştia când vor colabora cu el.

"Isărescu nu e pe lista de premieri", a mai spus Ponta la România TV, răspunzând unei întrebări. Preşedintele PSD a mai spus că Isărescu ar fi fost un foarte bun preşedinte al României, cu care i-ar fi plăcut să colaboreze ca premier.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedintele executiv, Liviu Dragnea, au convocat pentru marţi la ora 10.00 o videoconferinţă cu liderii social-democraţi din teritoriu pentru a analiza rezultatele la turul întâi, a stabili strategia pentru turul doi şi a discuta despre viitorul premier.

Ponta şi Dragnea vor veni, marţi, la ora 10.00 la sediul central al PSD, unde, alături de staff-ul de campanie, vor discuta, prin sistemul de videoconferinţă, cu preşedinţii de filiale judeţene. În cadrul şedinţei vor fi analizate rezultatele obţinute de organizaţiile partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici