Ponta: Primarii trebuie să stea la coadă la Udrea. Băsescu: Aveţi o obsesie!

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus marţi la consultările de la Cotroceni, liderului PSD, Victor Ponta, că are o obsesie, după ce acesta reclamase că primarii, pentru a face un drum comunal, trebuie să stea la coadă la biroul Elenei Udrea.

1289 afișări
Imaginea articolului Ponta: Primarii trebuie să stea la coadă la Udrea. Băsescu: Aveţi o obsesie!

Ponta: Primarii trebuie să stea la coadă la Udrea. Băsescu: Aveţi o obsesie! (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Proiectul (privind reorganizarea administrativă - n.r.) este la Guvern. Vă pot spune pentru informarea dumneavoastră. Se vizează o reorganizare administrativă în opt judeţe, pentru că studiul este făcut de specialişti români şi europeni, acesta ar fi optimul în reorganizarea administrativă pentru a avea regiuni puternice, obiective fiind reducerea costurilor de funcţionare a statului, reducerea birocraţiei, descentralizarea profundă, reducerea corupţiei care s-a instalat la nivelul judeţelor, fără culoare politică. Asta, dacă nu credeţi, puteţi vedea în rapoartele Comisiei Europene ce se întâmplă cu proiectele derulate în judeţe. Reorganizarea administrativă creează concurenţă între regiuni, creează posibilitatea abordării unor proiecte regionale, şi nu facem strada, drumul din comună şi cu asta basta...", a spus Traian Băsescu, făcând o prezentare succintă a proiectului de reorganizare administrative-teritorială a României.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a intervenit, acuzând că primarii, pentru a face un drum comunal, trebuie să stea "la coadă la biroul doamnei Udrea".

"Asta este!", a replicat şeful statului.

"Dacă vreţi să schimbăm chestia asta, puteţi să discutaţi cu noi. Altfel, compromisuri sincer nu şi vă ţinem degeaba ocupat", a spus şi Ponta.

Schimbul de replici dintre cei doi a continuat.

"Domnule Ponta, se pare că aveţi o obsesie, dar asta nu mă împiedică să încurajez toţi miniştrii să discute cu primarii. Am făcut-o întotdeauna. Eu am fost un ministru care a discutat cu primarii şi era coadă la mine. Pe toţi îi încurajez să facă acelaşi lucru", a mai spus Traian Băsescu.

Victor Ponta a menţionat că nu vrea ca în România să existe în continuare "primari care să stea cerşetori la uşa unei doamne ministru sau la uşa unui domn ministru".

"Nu cerşetori, dar dacă vin în Bucureşti şi vor să discute cu un ministru, de ce să nu-i primească?", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici