Ponta: PSD se va mobiliza de 1 Mai în reşedinţele de judeţ şi în marile oraşe

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi într-o conferinţă de presă că formaţiunea sa se va mobiliza şi va organiza, în 1 Mai, acţiuni de solidaritate socială şi de protest la adresa actualui Guvern în toată ţara, cu precădere în reşedinţele de judeţ şi în marile oraşe.

28 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD se va mobiliza de 1 Mai în reşedinţele de judeţ şi în marile oraşe

Ponta: PSD se va mobiliza de 1 Mai în reşedinţele de judeţ şi în marile oraşe (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a arătat că la aceste acţiuni sunt invitaţi atât membrii PSD sau de sindicat cât şi cei neafiliaţi politic sau sindical, care sunt nemulţumiţi faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment în România.

Ponta a menţionat că pe 1 Mai se va afla în localitatea Lupeni, despre care a spus că se află într-o zonă foarte afectată de şomaj, dar şi o zonă cunoscută ca un pol al celor care au muncit şi au avut curajul să se bată cu puterea, indiferent cum se numea puterea în 1929, cât şi în 1987, când s-au ridicat împotriva unui Guvern central care şi-a bătut joc de interesele lor.

Liderul PSD a precizat că PSD se va mobiliza în mod special şi va organiza acţiuni de solidaritate socială şi de protest în Piteşti, Baia Mare, Braşov, Ploieşti, unde şomajul a atins 10%, Bistriţa, unde a fost înregistrată cea mai mare rată a creşterii şomajului, Târgovişte sau Târgu Jiu.

Ponta a arătat că PSD doreşte un Guvern nou, care să fie mai bun şi care să nu fie atins de corupţie.

Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că PSD Bucureşti a înţeles că anul 2010 nu este unul de sărbătorit şi că, de aceea, în Parcul Izvor din Capitală nu vor mai fi organizate acţiunile ca acelea din anii precedenţi.

El a spus că liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a promis că modul în care va organiza 1 Mai în Bucureşti va fi o surpriză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici